Beslut: Andreas Heier stängs av två matcher

5 december 2018 15:10

Panterns Andreas Heier stängs av efter en "unsportmanlike conduct" i matchen mot Södertälje.


BESLUT

Efter match penalty i match mellan Södertälje SK och IK Pantern, HockeyAllsvenskan, 2018-12-02, åläggs Andreas Heier, IK Pantern, följande straff för unsportmanlike conduct:

Avstängning fr.o.m. den 3 december 2018 t.o.m. den 7 december 2018. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher, inklusive den automatiska som följer vid ett match penalty.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan samt ett yttrande från Andreas Heier.

Anmälan: Vid tiden 4.30 i den tredje perioden stoppas spelet för blockering. Panterns nr 76 Andreas Heier stöter ihop med en Södertäljespelare och några lättare knuffar utbyts. När Södertäljespelaren åker därifrån skriker Heier ”jävla bögjävel” efter honom. Båda linjedomarna Jesper Jatko och Marcus Bojling hör detta och ett flertal spelare reagerar på det Heier skriker. Heier ådöms Match Penalty för unsportsmanlike conduct.

Andreas Heier: Jag ber om ursäkt för händelsen i tredje perioden borta mot Södertälje den 2 december. I stridens hetta ska jag vara klok nog att inte utrycka mig så och jag ångrar mitt ordval väldigt mycket. Jag är medveten om att det är totalt fel och något som inte hör hemma någonstans.

Disciplinnämnden: Nämnden finner att det är utrett att Andreas Heier yttrat sig så som framgår av anmälan. Det är ett oacceptabelt språkbruk som strider mot ishockeyns värdegrunder. Andreas Heier har härmed gjort sig skyldig till osportsligt uppträdande – unsportmanlike conduct. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher, inklusive den automatiska som följer vid ett match penalty.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 7 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 75.6 ii.