AIK segrade inför gungande Hovet
Publicerad: 2017-02-23

AIK tog sin nionde raka seger inför storpublik på Hovet när Västerås besegrades med klara 4-1. Victor Ekarv fastställde slutresultatet med sitt första mål i AIK-tröjan.

Det var folkfest på Hovet med över 5000 biljetter sålda innan matchstart när AIK tog emot Västerås. Och det var ett spelsuget hemmalag som kom ut på isen där dock ett rejält taggat Västerås väntade. Det blev en del tuffa bataljer mellan spelarna i den jämna första perioden, som skulle få sig ett sent mål.

Anders Eriksson hittade rätt för sitt AIK inför ett konade Hovet och kunde med det sena ledningsmålet ta med sig 1-0 in i omklädningsrummet.

Den andra perioden var också spelmässigt jämn även om det inte hände så mycket åt något håll. Det var mycket ställningskrig och inte så mycket stora chanser att skriva hem om. Trots det skulle AIK utöka till 2-0 genom Michael Lindqvist.

I den tredje perioden kom AIK sedan att punktera matchen när Fredrik Karlström hittade rätt till 3-0. Efter det orkade inte Västerås resa sig även om man reducerade till 3-1 innan Victor Ekarv stängde butiken med sitt 4-1 mål.

Matchstatistik: AIK-Västerås 4-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.