Vi söker: Ligakoordinator

12 juli 2021 14:00

Vill du arbeta inom sport med sponsorer och kommunikation och på så sätt bidra till att driva HockeyAllsvenskan framåt?


Kort om HockeyAllsvenskan
HockeyAllsvenskan är en av Sveriges tre stora sportligor och består av fjorton lag. Vi spelar varje år cirka 400 matcher som alla sänds på C More och som lockar miljonpublik ute i arenorna. Ligan består av Björklöven, Modo, Mora, Almtuna, AIK, Södertälje, Västerås, BIK Karlskoga, Vita Hästen, HV71, Västervik, Tingsryd, Troja samt Kristianstad.

Den vi söker
HockeyAllsvenskan utvecklas i snabb takt både gällande vårt varumärke och med ökade intäkter. Våra sponsorer och vår egen ambition och vision ställer nu än högre krav på oss att kunna leverera i våra sponsorskap men också på att utveckla ligan. Därför behöver vi nu förstärkning. Du är en person som är offensiv och du har inga problem med att inleda kontakter och vill ligga steget före. Du är serviceminded och kan vårda ett sponsorskap med sponsorer och ha en relation till våra klubbar och dess spelare och ledare.

Du är orädd och har ett eget driv och gillar att ta initiativ och vara med och påverka snarare än att vänta på att få uppgifter tilldelade. Då du i tjänsten kommer att vara i kontakt med många människor över hela Sverige så är det av yttersta vikt att du är bra på att både inleda och vårda relationer.

Ser du framför dig att senare i karriären arbeta som marknadschef eller kommunikationschef, då är den här rollen ett mycket bra steg på vägen då du kommer få både insikter, kunskap men framför allt aktivt arbeta över hela Sverige med både försäljning, sponsorpaketering och marknadsföring.

Vad kan du förvänta dig av oss
Du kommer till både en liga och en arbetsplats som vill vara både resultatinriktad och rolig. Du kan förvänta dig en ”start-up” känsla med nationell uppmärksamhet och stor lokal närvaro ute i Sverige där arbetet präglas av stor laganda och en vilja att utvecklas.

Du kommer få ett enormt nätverk inom sport, både på klubb- och liganivå men även få ovärderliga kontakter inom näringslivet genom våra sponsorer och vårt nätverk.

Om tjänsten
Tjänsten handlar om att tillsammans med övriga personalen se till att ligan utvecklas och då främst gällande våra sponsorskap samt vår kommunikation. Vi har flera omfattande sponsorskap med stora företag och mycket av de sponsorskapen går ut på att höja intresset för både sponsorn, ligan och klubbarna. Dvs att skapa intresse för varumärken, matcher och produkter och det görs genom olika kampanjer och aktiveringar ute på arenor och i våra digitala kanaler. Det kan vara allt från tävlingar i sociala medier till reklaminspelningar med spelare.

Du blir en nyckelspelare i allt från att se till att Ligan lever upp till våra avtal till att hålla igång tävlingar och kampanjer riktade mot publik och supportrar samt att sköta aktiveringar och event ute på våra matcher.

Det här krävs av dig
Det absolut viktigaste för att lyckas i den här rollen är ett eget driv och att vara en ”doer”, dvs vara någon som får saker gjort och som inte är rädd för att ta tag i saker. Du behöver också kunna hålla igång flera olika projekt samtidigt och ha flera parallella kontakter samt trivas i ett högt men kul tempo. Du bör ha en förståelse för sport och då både hur sponsorskap fungerar men också förstå publik och supportrar

Du bör ha baskunskaper i Office samt Keynote eller Powerpoint och det är ett extra plus om du är bra på sociala medier, det vill säga har en bra känsla för vad som blir viralt och vilka som de är de senaste trenderna.

Tjänsten innebär en del resor inom Sverige och körkort är ett måste.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med Ligans Kommersiella Chef, Sportchef samt VD.

Tjänsten är på heltid och vi följer kollektivavtal inklusive pensionslösningar samt friskvårdsbidrag.

Arbetsplatsen ligger i Hammarby sjöstad i Stockholm.

Provanställning kommer tillämpas.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 13 augusti men vi kommer intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som.

Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev

Ansökan skickas till VD Gabriel Monidelle på: [email protected]