Nikolai Belov byter Almtuna mot MODO

21 januari 2020 10:15

Ryske backen Nikolai Belov lämnar Almtuna och är klar för spel i seriekonkurrenten MODO.


Nikolai Belov, med ett VM och 394 HL-matcher på sitt cv, hade inte spelat hockey på två år när han skrev på ett tryout-avtal med Almtuna i somras.

32-åringen imponerade direkt, skrev på för resten av säsongen och har varit en backkugge i vinter.

Nu byter ryssen dock klubb.

Han lämnar Almtuna för spel i MODO.

– Det känns som en pusselbit vi saknat där han kommer att tillföra storlek och ytterligare förstärka det defensiva spelet. Hans styrkor är i egen zon där han ska använda sin kraft och han är även en skicklig spelare i numerärt underläge, säger MODO:s sportchef Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Belov:

– Jag har hela tiden trivts med spelet i Sverige och ser nu från emot att komma till MODO Hockey som är en topp-klubb i ligan. Jag vet inte så mycket om klubben sedan tidigare men ser fram emot att träffa laget och ansluta så snart som möjligt.

Belov hann med nio poäng på 32 matcher i Almtuna.

"Nikolai Belov älskar att spela ishockey och vi är glada att vi fick vara den klubb som Nikolai kunde göra sin comeback i. Han har verkligen skrivit in sig i vår historia som både ishockeyspelare och som en riktigt god kamrat. Vi tackar för den tid vi haft förmånen att ha Nikolai Belov i vårat lag och önskar honom nu all lycka till i sin fortsatta karriär som ishockeyspelare i Modo", skriver Almtuna på sin hemsida.

Läs mer på MODO:s hemsida

Läs mer på Almtunas hemsida