Bäckman tar över MODO
Publicerad: 2017-02-20

Det har bara gått ett dygn sedan MODO meddelade att klubben bryter med tränaren Andreas Johansson. Nu meddelar Örnsköldsviksklubben att man gjort klart med en ersättare.

Året har varit turbulent och efter förra veckan, då laget förlorade mot ligans tre bottenlag - Södertälje, Västerås och Björklöven - valde man att släppa huvudtränaren Andreas Johansson som tog över efter Larry Huras, hösten 2015.

I dag har MODO gjort klart med en ersättare och det är en välmeriterad tränare som kommer leda A-laget under återstoden av säsongen. Per Bäckman tar huvudansvaret och till sin hjälp har han Tomas Jonsson.

Bäckman tränade MODO under några gyllene år runt millenieskiftet och har utöver det många års erfarenhet som tränare för olika SHL-lag. Han har också varit förbundskapten för det danska landslaget.

– Vi är glada att på kort tid hitta en lösning med två så rutinerade tränare som dessutom har erfarenhet från liknande situationer sedan tidigare, kommenterar MODO Hockeys VD Johan Widebro till klubbens hemsida.

Per Styf stannar kvar som assisterande tränare och han står tillsammans med J20-tränaren Mikael Sundell i MODO-båset under kvällens match mot Vita Hästen, men från och med i morgon tar Bäckman över huvudansvaret och kommer leda laget i bortamatchen mot Västervik på onsdag.

Henrik Berg