Svenska Spel presenterar Månadens Spelare

27 oktober 2021 11:00

Svenska Spel är ishockeyns huvudsponsor och kommer i vinter att presentera Månadens Spelare i SDHL, SHL och HockeyAllsvenskan.


I somras tecknade Svenska Spel avtal med Svenska Spel Damhockeyligan (SDHL), Svenska Hockeyligan (SHL) och HockeyAllsvenskan (HA). Avtalet är skrivet på fem år.

I vinter kommer Svenska Spel i samarbete med respektive liga att presentera Månadens Spelare.

– I månadens spelare samlar vi det bästa och mest spektakulära som presterats på isen, riktigt hockeygodis. Vinnaren belönas med vårt eget Heja-pris som ska gå till projekt eller initiativ för att stärka och utveckla svensk hockey, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Efter varje månad kommer fem kandidater att plockas fram till Månadens Spelare och en expertjury kommer därefter att utse en vinnare. Utnämningen ska gå till den spelare som satt störst sportsliga avtryck under den gångna månaden. Vinnande spelare erhåller 10 000 kronor som ska gå till något som främjar ishockeyn, till exempel ett projekt i klubben eller spelarens moderklubb.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Svenska Spel som gynnar svensk hockey i stort, och vi gillar att aktivera parnerskap via våra digitala kanaler och det här är ytterligare ett bra sätt att visa hur vi kan samarbeta för att lyfta varandra, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

Totalt kommer fem månadens spelare att utses:

– September/Oktober
– November
– December
– Januari
– Februari/Mars