Fredagsmeny: "Trender, sviter och returmöte!"

9 december 2022 12:00

Vad är en fredag utan en riktigt fyllig fredagsmeny? HockeyAllsvenskan bjuder alltid på underhållning på just fredagar!


Fredagsmenyn 9 december:

KAN VITA HÄSTEN BRYTA TRENDEN?

I kväll ställs Vita Hästen mot Karlskoga på bortaplan. Vita Hästen går starkt hemma, sex raka segrar, men har en dyster trend på bortaplan där det blev nio raka nederlag (näst längsta negativa bortasviten efter AIK som förlorat elva raka bortakamper). Norrköping-laget har faktiskt bara vunnit en av tolv bortamatcher i höst. Fyra matcher har varit kryss efter 60 minuter, men man har torskat extrapoängen varje gång. Kan Vita Hästen bryta den negativa trenden i kväll, mot ett Karlskoga som vunnit fyra raka hemmamatcher?

HETT RETURMÖTE

I onsdags möttes Östersund och Djurgården för första gången någonsin och då vann Östersund med 2-1 efter att ha vänt ett 0-1-underläge. I kväll möts lagen igen, denna gång på Hovet, och det är så klart ett hyperintressant möte. Kan Östersund ta andra raka segern eller får Djurgården revansch? Noterbart är att Östersund vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna, och håller den trenden i sig så blir det DIF-vinst.

KAN KRISTIANSTAD LYFTA?

Kristianstad-tränaren Mikael Gath vädrade stort missnöje efter 0-4-förlusten mot Almtuna i onsdags och menade att fjolårets seriesexa måste ställa om fokus och i första hand sikta på att ha två lag bakom sig i tabellen, istället för att blicka mot ett nytt slutspel. KIK står på tre raka nederlag och har bara tagit en trepoängare i de nio senaste kamperna. Framförallt har KIK haft svårt att prestera mot lagen på undre halvan av tabellen. I kväll ställs skåningarna mot tabelljumbon Västervik. Kan KIK lyfta igen?

UTÖKAR NICK SCHILKEY SIN SVIT?

Nick Schilkey toppar poängligan med 31 poäng och Björklöven-forwarden har dessutom gjort poäng i sex raka matcher. I kväll, när Umeå-laget ställs mot Västerås på hemmaplan, så har kanadensaren således chansen att göra poäng för sjunde matchen i rad. Albin Eriksson, Karlskoga, har noterat säsongens längsta poängsvit så här långt. Han gjorde poäng i nio raka matcher.

TREVOR CHEEK KAN UTÖKA MÅLSVIT

Västerås svajar en del just nu och lagets klart bästa spelare är Trevor Cheek. Amerikanen, som värvades från Kristianstad till i år, gjorde sju poäng i säsongens tio första matcher, ett bra facit, men har växlat upp på sistone där han gjort elva poäng på nio matcher (bland annat sju mål). Cheek har gjort mål i tre raka matcher och har chansen att utöka den sviten till fyra raka matcher i kväll när VIK ställs mot Björklöven på bortaplan.