Västervik har gjort klart med Philip Rondahl

13 juni 2018 14:40

Västervik fyller på truppen och har nu gjort klart med centern Philip Rondahl som närmast kommer från spel i Schweiz.


Västervik fyller på i offensiven.

Klubben har gjort klart med centern Philip Rondahl som den gångna säsongen spelade i schweiziska andraligan där han producerade 19 mål och 34 poäng på 36 matcher.

21-åringen är juniorskolad i Linköping där han var lagkapten i både J18- och J20-laget, och där han står bokförd för 17 SHL-matcher. Innan han hamnade i Schweiz blev det ett år i norska Stjernen där han noterade 26 poäng på 36 matcher.

Rondahl har kritat på ett ettårsavtal med Västervik.

– Philip en storväxt center som kan spela även ute på en kant. Ansvarsfull och användbar i både PP och BP. Philip har gjort bra med poäng i princip alla säsonger oavsett liga, men av referenserna vi fått så är det de defensiva spelet vi fått lovord om, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Att direkt efter juniortiden sticka i väg och spela utomlands är härligt kaxigt och dessutom producera och bli kvar i ligor som ställer högre krav på utlänningar säger framförallt att det finns en bra karaktär bakom spelaren. Vi är glada över att få Philip till Västervik och ökar konkurrensen på våra centerpositioner.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen