Försäsong: Ny SHL-skalp för Kristianstad
Publicerad: 2020-08-19
Kristianstad plockade en ny SHL-skalp när Rögle besegrades under onsdagskvällen. Samtidigt spelade MODO oavgjort mot Skellefteå, men föll i den efterföljande straffläggningen.

NY SHL-SKALP FÖR KRISTIANSTAD

Kristianstad har fått en fin start på försäsongen. Förra veckans seger mot Malmö följdes ikväll upp av en vinst mot Rögle.

Matchen blev ett riktigt målkalas.

Gästerna från Ängelholm ledde med 4-1 i den första perioden och hade 5-3 i slutet av mittakten, men Kristianstad lyckades äta ikapp och vända på tillställningen. Daniel Andersson 4-5-reducerade i slutet av andra perioden, och via två snabba mål av Fredrik Hansson och Joel Wahlgren i slutperioden så kunde KIK ta hem segern.

Bland spelarna som stack ut poängmässigt i Kristianstad märktes Daniel Andersson med ett mål och två assist, samt tvillingarna Joel Wahlgren och Max Wahlgren som kombinerade in totalt fem poäng.

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström, Adam Falk, Dennis Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Hansson, Joel Wahlgren

STRAFFÖRLUST FÖR MODO

MODO slog tillbaka Luleå igår, och var på väg att ta en ny skalp mot Skellefteå ikväll. Det slutade dock med en strafförlust för ångermanlänningarna.

Det var annars ledning med 3-2 i slutminuterna för MODO, men Skellefteå lyckades via Joakim Lindström 3-3-kvittera med knappa en och en halv minut kvar att spela. Det tog matchen till straffläggning, där hemmalaget sedermera avgjorde genom Simon Robertsson.

Mikkel Aagard gjorde mål för MODO igen, precis som han gjorde igår. Edwin Hedberg och Brendan Mikkelson svarade för övriga fullträffar. Oliver Dackell fick chansen i MODO-buren och motade 42 av 45 skott.

Målskyttar MODO: Edwin Hedberg, Brendan Mikkelson, Mikkel Aagard