Årets Back: Oskar Nilsson, Oskarshamn

3 maj 2019 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2019! Årets Back, som röstas fram av HockeyAllsvenskans expertjury, är Oskar Nilsson, Oskarshamn.


Guldtröjan för Årets Back syftar till att belöna den back som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

2019 går Årets Back till Oskar Nilsson, Oskarshamn.

– Det känns bra, det känns hedrande framförallt. Speciellt när man tänker hur många bra backar det finns i ligan. Det är många som kan vinna så det känns häftigt, säger Oskar Nilsson.

Oskar Nilsson kom till IKO inför den gångna säsongen efter en sejour i norska Frisk-Asker. 28-åringen var en av de bärande spelarna i laget som nådde hela vägen till SHL.

Nilsson svarade för 30 poäng på 49 matcher i HockeyAllsvenskan samt åtta poäng på tolv matcher i Fristads Hockey Challenge.

Så här förklarar Nilsson sin egen framgång i vinter:

– Jag trivs med spelsystemet där vi har fokus på att ha mycket puck. Vi har haft en mentalitet att gå för att vinna istället för att inte förlora. Jag passar in i den mentaliteten och trivs i ett lag som har mycket puck. Det är nycklarna, säger han.

Alla priser i Guldtröjan avser prestationer i HockeyAllsvenskan och ej efterföljande kvalspel.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE ÅRETS BACK
2017 Kevin Gagné, Mora
2018 Marcus Björk, Oskarshamn

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2019 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan