Publicerad: 2022-11-23
Det var tätt och jämnt i HockeyAllsvenskan under onsdagskvällen. Fyra av sex matcher slutade med uddamålsresultat. Vinnare blev Björklöven, Tingsryd, Södertälje, MoDo, AIK och Karlskoga.

» Bilder från alla matcher!

Björklöven - Vita Hästen 3-1

» Scott Pooley sköt både 1-0 och 2-0 i första perioden. Målen kom inom loppet av två och en halv minut.

» Alex D'Orio vaktade buren i Björklöven. Han motade 27 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96,4 %.

» Björklöven hade två raka förluster innan dagens seger.

» Vita Hästen åkte på sjunde raka bortaförlusten.

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley 2, Oliver Johansson
Målskyttar Vita Hästen: Erik Borg

MoDo - Östersund 2-1

» Serieettan MoDo plockade sjunde raka segern.

» Poängligaledaren Pontus Näsén blev matchvinnare för hemmalaget efter att ha dunkat in det matchvinnande 2-1-målet i powerplay.

» MoDo vann skotten med 25-8.

» Östersund hade tre raka vinster innan dagens förlust.

Målskyttar MoDo: Josh Dickinson, Pontus Näsén
Målskyttar Östersund: Henrik Marklund

Västerås - Tingsryd 3-5

» Trendbrott för Tingsryd som hade fem raka förluster innan dagens vinst. Segern var dessutom säsongens första trepoängare på bortaplan.

» Christian Nyman, lånet från Boden, sköt det matchvinnande målet när han satte 4-2 mitt i den tredje perioden. Nyman registrerade dessutom en assist.

» Tingsryd-forwarden Elias Andersson gjorde både sitt första och andra mål i HockeyAllsvenskan när han satte 1-0 och 2-0.

» Västerås har förlorat fem av de sju senaste matcherna.

Målskyttar Västerås: Isac Skedung, Trevor Cheek
Målskyttar Tingsryd: Elias Andersson 2, Joachim Nermark, Christian Nyman, Anton Gradin

Almtuna - Södertälje 1-2

» Södertälje fick revansch för 1-3-förlusten mot Almtuna för en vecka sedan när man vann med 2-1 i Upplands Bilforum Arena.

» Efter tre poänglösa matcher så hittade Nikola Pasic in i protokollet igen när han sköt det matchvinnande 2-1-målet.

» Fredrik Bergvik vaktade SSK-buren. Han motade 30 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 96,8 %.

» Södertälje har vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

» Almtuna hade två raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Almtuna: Jacob Svensson
Målskyttar Södertälje: Albert Sjöberg, Nikola Pasic

AIK - Mora 2-1 (OT)

» Imponerande vändning av AIK. Eric Norin kvitterade till 1-1 med 55 sekunder kvar att spela och sedan avgjorde Richard Gynge på övertid.

» Niklas Lundström vaktade AIK-målet. Han motade 34 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %.

» Det här var tredje AIK-matchen i rad som var kryss efter 60 minuter. Noterbart är att AIK tagit poäng i fyra raka matcher.

» Mora hade fem raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar AIK: Eric Norin, Richard Gynge
Målskyttar Mora: Anton Heikkinen

Västervik - Karlskoga 3-4

» Karlskoga låg under med 1-3 i den tredje perioden men lyckades vända på matchen via tre raka mål.

» Albin Eriksson sköt 3-3-målet och han gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad och poäng för sjunde match i rad.

» BIK-backen Henrik Larsson svarade för tre assist.