Matchguide: Utökar AIK hemmasviten?

19 februari 2019 10:00

Tisdag och två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Plockar AIK åttonde raka segern på hemmaplan? Lyckas Västervik bryta sin svit med varannan vinst och varannan förlust? Svaren kommer ikväll.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Västerås, Hovet
19.00 Västervik - Pantern, Plivit Trade hallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

AIK - VÄSTERÅS

Eftersom Oskarsham förlorade i lördags så har AIK chansen att göra ett litet miniryck i tabelltoppen. Blir det vinst mot Västerås ikväll så kommer AIK att ha sex poäng ner till Oskarshamn på andraplatsen med bara sex omgångar kvar.
AIK är också starka hemma där man har sju raka vinster.
Nu får laget också in nyförvärvet Justin Crandall som debuterar i kedjan med Fredric Weigel och Jesper Frödén då Anton Holm är skadad.
– Han (Crandall) har sett bra ut. Som en blandning av Garry Nunn och Jesper Frödén. Bra på skridskorna, bra känsla för spelet. Kan sätta in någon tackling här och där, och tar sig in i området där händer, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
Positiva vindar i AIK alltså, men det är inte lika muntert i Västerås som står på fyra raka förluster inför kvällen.
Även VIK har ett nyförvärv som debuterar i form av Anton Svensson som plockats in från Köping.
– Tanken är att han går in med (William) Wikman och (Isac) Skedung imorgon (idag). Vi tar ut laget imorgon (idag) men det är tanken i alla fall, vi går på det, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:
» AIK saknar Anton Holm som är skadad. Han ersätts av debuterande nyförvärvet Justin Crandall, skriver hockeypuls.se. Målvakten Erik Källgren, som bröt senast, saknas också, och Robin Wallin kommer att backas upp av Pontus Eltonius. Nyförvärvet Brian Cooper är inte spelklar ännu.
» Västerås plockar in nyförvärvet Anton Svensson i laget och han går troligen in i kedjan med William Wikman och Isac Skedung.

» Läs mer på AIK:s hemsida

VÄSTERVIK - PANTERN

Västervik har chansen att gå upp på den åtråvärda åttondeplatsen i tabellen, som innebär spel i Slutspelsserien, om det blir seger ikväll. Främsta konkurrenterna Södertälje och Björklöven kommer förvisso ha en match mindre spelad då, men Västervik kommer sannerligen att sätta press på konkurrenterna.
Västervik vann rivalmötet mot Oskarshamn i helgen, men har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna så det måste till ett trendbrott om det ska bli seger idag.
– Trots att det är en del poäng kvar att spela om för alla lag är det klart att vi siktar uppåt hela tiden. Det har vi gjort hela säsongen och allt annat vore dumt, säger forwarden Alexander Lindqvist-Hansen till vt.se.
– Vi har fem av de sex sista matcherna på hemmaplan och är medvetna om att det kommer bli en jäkla fight då vi nästan uteslutande möter lag som slåss för sin överlevnad i botten. Ibland kan det nästan vara svårare än att möta AIK eller Oskarshamn.
Pantern har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Laget är elva i tabellen och har sex poäng upp till Slutspelsserien och sex poäng ner till negativat kval.

Noterat:
» Västervik saknar Niklas Folin och Andreas Frisk på grund av skador. Det är frågetecken för Jens Holmström som varit sjuk, skriver vt.se.
» Pantern spelade utan Ruben Rampazzo, Valentin Pilet och Björn Svensson senast.
» Panterns Nick Olesen har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida