Heta spelarna ledde sina lag till seger

6 mars 2021 17:25

Christopher Bengtsson och Ludvig Larsson är stekheta just nu och spelade stora roller när Södertälje och Mora vann mot AIK respektive Almtuna.


Södertälje - AIK 6-2

Målskyttar Södertälje: Christopher Bengtsson 2, Måns Lindbäck, Marcus Davidsson, Lucas Carlsson, Lucas Nordsäter

Målskyttar AIK: Anton Karlsson, Oscar Nord

Noterat:

– Södertälje slog tillbaka AIK med 6-2. Det trots att AIK fick en drömstart med en 1-0-ledning redan efter 43 sekunder. SSK vände matchen i andra perioden där man sköt fyra raka mål, och bara 44 sekunder in i tredje perioden så kom också 5-1.

– Christopher Bengtsson fortsätter att glöda. Han svarade för två mål och två assist mot AIK och har nu gjort tio poäng (sex mål, fyra assist) på fyra matcher sedan han gjorde comeback efter skada.

– Fredrik Bergvik vaktade buren för SSK och var riktigt bra. Han motade 40 av 42 skott och noterade en räddningsprocent på 95,2 %.

– Södertälje tog poäng för femte matchen i rad där fyra av kamperna slutat med seger.

– AIK har fem förluster på de sex senaste matcherna.

– Lagen möts på måndag igen.

Mora - Almtuna 5-4 (PS)

Målskyttar Mora: Viktor Larsson, Oscar Eklind, Oskar Stål Lyrenäs, Ludvig Larsson, Nils Thomasson

Målskyttar Almtuna: Zion Nybeck, David Karlström, Sebastian Höglund, Emil Berglund

Noterat:

– Mora och Almtuna möttes igår och då vann Mora med 4-1. I dagens returmöte blev det tätare, men till slut kunde Mora vinna igen, denna gång med 5-4 efter straffar. Almtuna ledde med 4-3 till slutminuten, men med en enda sekund kvar så kunde Ludvig Larsson kvittera till 4-4. Sedan avgjorde Nils Thomasson på straffar.

– Glödhete Ludvig Larsson svarade för tre nya poäng, ett mål och två assist, och han har nu gjort sjutton poäng på de sju senaste matcherna. Larsson har gjort poäng i åtta raka matcher, precis som lagkamraten Oskar Stål Lyrenäs som svarade för ett mål och en assist mot Almtuna.

– Daniel Ljunggren noterade en assist för Mora och nådde därmed milstolpen 200 poäng i HockeyAllsvenskan.

– Mora plockade fjärde raka segern och har poäng i åtta raka matcher.

– Almtuna åkte på tredje raka förlusten, men en pinne räckte för att (i alla fall temporärt) kliva om Vita Hästen i tabellen och återerövra tiondeplatsen (den sista slutspelsplatsen).

Sena matcherna

17.30 Västervik - Vita Hästen
18.00 Björklöven - MODO