Listan: "Juniorer som visat framfötterna"

18 oktober 2021 15:30

HockeyAllsvenskan är juniorernas liga. Här har vi plockat ut sex juniorer som visat framfötterna i inledningen av ligan!


EMIL ANDRAE, HV71

Emil Andrae har tagit en prominent roll i topplaget HV71:s backbesättning och loggar näst mest istid av samtliga spelare i laget (20:38 minuter per match). Det är ingen hemlighet att 19-åringen har sina främsta styrkor i offensiven och han toppar också hela backligan i HockeyAllsvenskan med sina sju poäng (ett mål, sex assist), där sex av poängen tillverkats i fem mot fem. Andrae har en härlig blick för spelet och fint mod med pucken, och tar hela tiden kliv framåt i det defensiva spelet.

HUGO GABRIELSON, VÄSTERVIK

Hugo Gabrielson har överraskat inledningsvis och tagit en fast plats på sex backar i Västervik. Sett fin ut spelmässigt och lär växa i takt med med att rutin samlas in. Har spelat 16:48 minuter per match och fått speltid i både powerplay och boxplay. 18-åringen, som även varit ombytt i en SHL-match i höst som utlånad till förra klubben Frölunda, plockade upp sin första allsvenska poäng senast i form av en assist.

OSKAR MAGNUSSON, AIK

Oskar Magnusson har inte varit blyg i säsongsinledningen. Malmö-förvärvet har tagit plats som vägplog och rivjärn i kedjan med parhästarna Fredric Weigel och Anton Holm, och har levererat fint med fyra poäng (två mål, två assist) på sju matcher. 19-åringen är stark över hela isen och bidrar både framåt och bakåt (har gått +5 och bara varit inne på ett baklängesmål hittills). Får en hel del förtroende i boxplay där AIK varit starka inledningsvis.

ZION NYBECK, HV71

Zion Nybeck har lirat med Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson i inledningen av årets serie och det har varit en vass kedja för HV71, även om det kanske inte lossnat fullt ut för den kreative och finurlige talangen. 19-åringen, som gjorde fem poäng på tre matcher under en allsvensk utlåning till Almtuna i fjol, väntar alltjämt på första målet, men har noterat fyra assist. Får okej med speltid (12:23 minuter per match) men har ännu inte fått förtroende i powerplay.

ALBERT SJÖBERG, SÖDERTÄLJE

Fick inte spela premiären, men efter det har det inte varit något snack om att Albert Sjöberg ska har en fast plats i Södertäljes forwardsbesättning. 18-åringen, som gjorde mål i sin första match med speltid i fjol, gjorde mål direkt när han fick chansen i andra omgången, och har totalt matat in tre puckar på sex matcher (plus en assist). Imponerar med sin fart, framfusighet och målsinne, och är ett riktigt energiknippe.

DANIEL TORGERSSON, AIK

Stortalang som fick mer eller mindre hela förra säsongen spolierad av skador, och med den bakgrunden så har Daniel Torgersson absolut fått en stark start i AIK. 19-åringen är en stor, stark och oöm forward som spelar rejält. Har placerats med Christian Sandberg och Lucas Carlsson så har en rutinerad omgivning att luta sig mot. Nu väntar vi bara på att offensiven ska lossna, hittils har det blivit ett mål.