Rutinerade trion blir inte kvar i Almtuna

18 juni 2019 10:45

Rutinerade trion Oscar Milton, Victor Rollin-Carlsson och Linus Rotbakken spelar inte i Almtuna kommande säsong.


Almtuna har förlängt med flera spelare under våren men tre rutinerade spelare blir inte kvar. Det handlar om Oscar Milton, Victor Rollin-Carlsson och Linus Rotbakken.

Trion har gjort totalt 23 säsonger och 1070 matcher i Almtuna tillsammans.

Rollin-Carlsson, 29, har varit kapten eller assisterande kapten i laget de sex senaste åren och svarade för 18 poäng på 41 matcher i vintras.

– Jag har haft tankarna på spel i utlandet en ganska lång tid nu - redan någon säsong tidigare dök funderingarna upp. Jag fyller 30 till sommaren och därför känns det rätt att ta steget nu. Även om jag inte har klart med någon klubb än så är det utlandet jag siktar på. Jag har haft många fina år i min moderklubb Almtuna och har klubben varmt i mitt hjärta och vem vet - i framtiden kanske jag är tillbaka hemma igen, säger Rollin-Carlsson till Almtunas hemsida.

Milton, 25, har, förutom en utlåning, spelat hela sin seniorkarriär i Almtuna och noterade tolv poäng på 50 matcher den gångna säsongen.

– Det känns såklart tråkigt att inte vara kvar i Almtuna nästa säsong då klubbhjärtat självklart är stort här. Det har varit sju säsonger som givit mig massor och jag har fått äran att knyta fina relationer till både fans och samarbetspartners, säger Milton.

Rotbakken, 27, lämnade Almtuna för spel i Karlskoga förra sommaren, men gjorde bara fyra matcher i BIK innan han kom tillbaka till Uppsala. Backen har förutom den korta sejouren i Värmland spelat hela sin allsvenska karriär i Almtuna.

– Jag känner att jag vill prova på något nytt och ta ett nytt avstamp i min karriär, säger Rotbakken.

Läs mer på Almtunas hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season