Försäsong: Elva (!) lag spelade ikväll!
Publicerad: 2020-09-18
Sju försäsongsmatcher med elva allsvenska lag inblandade spelades under fredagskvällen och det blev segrar för Björklöven, MODO, Karlskoga, Almtuna, Kristianstad, Västervik och Tingsryd.

MÅLRIKT NÄR BJÖRKLÖVEN VANN

Det blev målrikt när Björklöven besegrade Timrå i SCA-cupen. Till slut vann Umeå-laget med 5-4.

Det var jämnt målmässigt i hela matchen och stod 1-1, 2-2, 3-3 och 4-4 innan Löven kunde avgöra med fem minuter kvar att spela. Oskar Steen tryckte in vinstmålet i powerplay, och Timrå lyckades trots en forcering aldrig att kvittera.

Matchen innehöll hela tre tvåmålsskyttar (Viktor Lodin, Carl Grundström och Oskar Steen), och målburarna vaktades av Kevin Poulin, Björklöven, och Adam Ohre, Timrå.

Målskyttar Björklöven: Oskar Steen 2, Carl Grundström 2, Alexander Wiklund

Målskyttar Timrå: Viktor Lodin 2, Jonathan Dahlén, Christopher Liljewall

SENT AVGÖRANDE AV MODO

Matchen mellan Mora och MODO i SCA-Cupen blev tajt, men till slut kunde MODO vinna med 2-1.

Det stod 1-1 tills slutminuterna, men med knappa tre minuter kvar så kunde Gustav Olhaver trycka in 2-1 vilket blev matchavgörande. NHL-lånet Aleksi Heponiemi var inblandad i båda MODO-målen då han själv gjorde 1-1, och sedan svarade för en magnifik passning till Olhavers vinstpuck.

Matteus Ward, Mora, och Oliver Dackell, MODO, vaktade respektive målbur.

Målskyttar Mora: Isac Andersson

Målskyttar MODO: Aleksi Heponiemi, Gustav Olhaver

BIK AVGJORDE I TREDJE PERIODEN

Karlskoga slog tillbaka Mariestad med 3-1 under fredagskvällen.

Matchen avgjordes i den tredje perioden. Det var 1-1-läge efter 40 minuter, men via två mål på två och en halv minut i inledningen av slutakten så avgjorde Bik tillsällningen. Linus Karlsson skot 2-1 och strax därefter fanns han med i förarbetet till Åke Stakkestads 3-1.

Stefan Stéen inledde matchen i Bik-buren, men bytte med Tim Juel redan efter halva den första perioden. Tillsammans motade duon 24 av 25 skott.

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund, Linus Karlsson, Åke Stakkestad

ALMTUNA VÄNDE OCH VANN

Almtuna lyckades vända och vinna mot Väsby. Segersiffrorna skrevs till 3-1.

André Nordstrand sköt 1-0 till Väsby i upptakten av den andra perioden. Villiam Haag kvitterade till 1-1 i mittaktens slutminut, och sedan avgjorde Almtuna matchen via två snabba mål i den tredje perioden. Tim Söderlund spelade fram Marcus Karlström till 2-1 och Tobias Liljendahl till 3-1, och det gick inte ens två minuter mellan målen.

Filip Larsson vaktade Almtuna-buren och motade 19 av 20 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 95,0 %.

Även Henrik Lundberg i Väsby-målet gjorde en bra match. Han räddade 44 av 47 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

Målskyttar Almtuna: Villiam Haag, Marcus Karlström, Tobias Liljendahl

Målskyttar Väsby: André Nordstrand

CALLE CLANG HÖLL NOLLAN

Kristianstad slog tillbaka Hanhals med 3-0 efter att Calle Clang murat igen helt i KIK-buren. Talangen och JVM-aktuelle Clang motade totalt 20 skott.

Framåt så gjorde Adam Falk 1-0 mitt i matchen, och i den tredje perioden ökade Joel Wahlgren och Oscar Öhman på sifforna. Sista målet kom i tom bur.

Kristianstad vann skotten med 36-20.

Målskyttar Kristianstad: Adam Falk, Joel Wahlgren, Oscar Öhman

UDDAMÅLSVINST FÖR VÄSTERVIK

Rivalmöte, och då blev det en 2-1-seger för Västervik mot Vita Hästen.

Marcus Fagerudd sköt 1-0 för Vita Hästen i den första perioden och det var matchens enda mål efter två perioder, men Västervik vände på steken under den sista tredjedelen. Anton Blomberg skickade in 1-1-kvitteringen innan Fabian Ilestedt kunde avgöra genom att trycka in sin egen retur fram till 2-1.

Zackarias Skog, Västervik, och Adam Werner, Vita Hästen, vaktade respektive målbur.

Målskyttar Västervik: Anton Blomberg, Fabian Ilestedt

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Fagerudd

SEGER FÖR TINGSRYD

Tingsryd slog tillbaka Mörrum med 4-1 i Jössarinken.

NHL-lånet och stjärnan David Gustafsson ledde vägen genom att göra 1-0 i den första perioden. Jakob Heljemo och Sebastian Åkesson utökade innan Roman Semjonovs fastställde slutresultatet till 4-1 i tom bur.

Andreas Ljunggren och Adam Åhman spelade halva matchen var i Taif-buren.

Målskyttar Tingsryd: David Gustafsson, Jakob Heljemo, Sebastian Åkesson, Roman Semjonovs