Matchguide: Returmöte, sviter och återseende!

20 januari 2021 09:45

Onsdagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir returmöte i Kristianstad samtidigt som Karlskoga, Tingsryd och Timrå jagar utökade sviter. För Martin Janolhs och William Fällström blir det ett återseende med forna lagkamrater.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Tingsryd - Vita Hästen, Himmelstalundshallen
18.00 Karlskoga - Almtuna, Nobelhallen
19.00 Kristianstad - Timrå, Kristianstads Ishall
19.00 Väsby - Södertälje, Renew Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Väsby mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Väsbys Tobias Lindberg och Södertäljes Lukas Nordsäter.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med Väsbys Raphaël Lavoie.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Tingsryd är i bra form och har tagit poäng i sju raka matcher, vilket är imponerande med tanke på att man tidigare under säsongen tagit poäng i som mest två raka matcher. Senast blev det en 5-3-vinst borta mot Almtuna.

» Vita Hästen har blandat och gett hela säsongen och så är det fortfarande. Efter två raka vinster så har det nu blivit två raka förluster: 2-3 efter straffar mot Södertälje och 3-4 senast mot Västerås (där det avgörande målet trillade in med en enda sekund kvar att spela...).

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Taif har vunnit båda: 2-1 efter straffar samt 9-3.

» Martin Janolhs och William Fällström spelade med Vita Hästen respektive Tingsryd i höstas och de ställs nu mot sina forna lag.

» Många spelare är formstarka i Tingsryd. Inte minst poängsprutan Anton Svensson som svarat för fjorton poäng i de elva senaste kamperna.

» Karlskoga är i kanonform. Värmlänningarna har vunnit fyra raka matcher (där man bara släppt in fyra mål) och har poäng i elva raka kamper. Senast blev det en solid 6-0-vinst mot Väsby.

» Almtuna brottas desto mer med formen. Laget har fyra förluster på de fem senaste matcherna och 3-5-föll på hemmaplan mot Tingsryd i den senaste matchen.

» Lagen har mötts två gånger den här säsongen och båda kamperna har spelats i Upplands Bilforum Arena. Almtuna vann första matchen med 6-3, Karlskoga vann andra matchen med 4-3 efter straffar.

» Tim Juel höll säsongens sjätte nolla senast mot Väsby och med den noteringen så är han bäst i hela ligan.

» Almtuna har lånat ut forwarden Felix Carenfelt till Hudiksvall. Lånet gäller i första hand två matcher, skriver klubben på sin hemsida.

» Returmöte! Lagen möttes så sent som igår och då vann Timrå med hela 7-1.

» Kristianstad har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Laget har släppt in 17 mål i de fyra senaste matcherna, och behöver således täta defensiven.

» Serieettan Timrå har vunnit sex raka matcher och går för sjunde raka vinsten ikväll.

» Jonathan Dahlén var stekhet igår. Timrå-forwarden svarade för fem poäng (tre mål, två assist) och toppar poängligan med 49 poäng. Spränger han 50-poängsplatån ikväll?

» Stor förlust för Kristianstad igår alltså, men laget vann skotten med 43-22 och gjorde en helt okej prestation. "De spelar inte bättre än oss, men de har mycket skickligare hockeyspelare", summerade tränaren Mikael Gath för kristianstadsbladet.se.

» Väsby har det tungt för tillfället. Det har blivit sju raka förluster och elva raka kamper utan någon trepoängare. I måndags ledde laget med 5-1 mot MODO, men tappade till en 6-7-förlust efter övertid.

» Södertälje hade fyra raka segrar innan sviten bröts i söndags när Timrå kunde vinna med 4-3. SSK låg ett tag under med 0-4 där och iscensatte en fin upphämtning, men det räckte inte hela vägen.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och SSK har vunnit båda: 1-0 och 3-0. Väsby har således inte lyckats göra mål på Södertälje ännu.

» Emil Alba har fått en fin start på sin comeback efter lång frånvaro. SSK-forwarden har gjort mål i båda matcherna han hunnit spela sedan återkomsten.