Björklöven klart för final!
Publicerad: 2022-04-21
Björklöven vann den sjunde och avgörande matchen mot MoDo och är därmed klart för finalspel mot HV71!

Björklöven är klart för final!

Umeå-laget vann med 8-3 mot MoDo i Hägglunds Arena i den sjunde och helt avgörande matchen och plockade därmed hem semifinalserien med 4-3 i matcher.

– Först och främst är jag väldigt glad över hur vi utför den här matchen. Vi är laget som vågar, säger Daniel Rahimi till C More.

Efter sex tajta matcher så var det betydligt öppnare spjäll i den avgörande matchen, något som Löven inte var sena att utnyttja.

Francis Perron och Alex Hutchings såg till att Björklöven hade en 2-0-ledning efter första perioden. David Bernhardt reducerade för MoDo i inledningen av mittperioden, men då svarade gästerna med att göra tre raka mål genom Gerry Fitzgerald, Alex Hutchings och Olle Liss.

Erik Jinesjö Karlsson reducerade för MoDo i slutet av mittperioden, men knappa minuten efter det målet utökade Björklöven till 6-2 genom Ryan Gropp. Ett mål som definitivt stängde tillställningen.

MoDo försökte forcera i den tredje perioden, men var aldrig nära att komma i kapp.

– De kommer ut med fart och skapar chanser, men det är vi som gör målen. Efter det blir vi mer närvarande och spelar med större lugn. Jag tycker att vår erfarenhet lyser igenom i dag, säger Rahimi.

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle:

– Jag får tacka MoDo för en grym matchserie. Det är tajta matcher och små marginaler som avgör, säger han till C More, och berättar om islossningen i målskyttet:

– Vi hade sparkapital i målskyttet och har inte varit effektiva tidigare. Det passade att det lossnade i dag.

Björklöven är i final för tredje året i rad och i finalen ställs laget mot HV71. Matchserien inleds på lördag.

– En ny utmaning. Vi har sagt att vi ska gå hela vägen och då är det fyra matcher till som ska vinnas, säger Stråhle.

MoDo - Björklöven 3-8

Målskyttar MoDo: David Berhardt, Erik Jinesjö Karlsson, Filip Sveningsson

Målskyttar Björklöven: Alex Hutchings 2, Ryan Gropp 2, Francis Perron, Gerry Fitzgerald, Olle Liss, Axel Ottosson

Noterat:

» Björklöven gjorde åtta mål på 24 skott och hade en effektivitet på hela 33,3 %.

» Claes Endre vaktade Löven-buren. Han motade 31 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 91,2 %.