Marcus Eriksson gav Vita Hästen extrapoängen
Publicerad: 2015-10-17

Efter en sen kvittering lyckades Vita Hästen ta matchen borta mot topplaget Tingsryd till förlängning. Matchhjälte för Vita hästen var Marcus Eriksson, som gjorde tre av gästernas fyra mål, det sista i förlängning.

Det såg länge ut att vara hemmalagets match, Tingsryd vann skottstatistiken den första perioden med 16-3 och hade tack vare två mål inom loppet av 29 sekunder också ledningen med 2-0 efter mål av Alexander Ruuttu och Jonathan Johnson. Den andra perioden var jämnare, Marcus Eriksson reducerade Tingsryds ledning till 2-1 innan Hannes Johansson i slutet av perioden utökade till 3-1.

Den tredje perioden var jämn, Marcus Eriksson skapade nerv via sitt 3-2-mål efter drygt tre minuter. Skottstatistiken blev 9-9 och i slutet lyckades Lukas Vopelka kvittera med bara drygt tre och en halv minut kvar. Hemmalagets Wictor Ragnewall som hittills dominerat målvaktsstatistiken i HockeyAllsvenskan hade vid det laget släppt in tre mål på 21 skott, en mindre lyckad afton för den här säsongens stora utropstecken.

I förlängningen fick han kapitulera ytterligare en gång. Hemmalaget fick första chansen att spela numerärt överläge sedan Markus Gunnarsson åkt ut för en interference. Överläget blev dock mållöst och med knappa minuten kvar av förlängningen fick i stället Vita hästen chans att spela med en man mer på isen, det tog gästerna 33 sekunder att göra mål och återigen var det Marcus Eriksson som var sist på pucken. Med sitt tredje mål för matchen och sjätte mål för säsongen såg han till att Vita Hästen fick med sig extrapoängen hem till Norrköping.

Matchstatistik: Tingsryd - Vita Hästen 3-4 (förlängning)

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 18:e oktober klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.