Matchguide: Heta målskyttar jagar nya mål

11 januari 2021 09:20

Måndagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Bland annat så jagar heta målskyttarna Johan Persson, Victor Öhman och Henrik Björklund nya mål.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Timrå, Upplands Bilforum Arena
19.00 AIK - Västervik, Hovet
19.00 Björklöven - Karlskoga, A3 Arena
19.00 Mora - Kristianstad, Smidjegrav Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Almtuna har poäng i fem av de sex senaste matcherna där fyra av kamperna slutat med en trepoängare. Senast blev det en 2-3-förlust efter övertid mot Södertälje. Laget är inne i en intensiv matchfas med tre matcher på fyra dagar, då man spelade i både fredags och lördags.

» Timrå har inte spelat på en vecka. Serieettan kommer närmast från en 3-1 seger mot MODO. På bortaplan har man dock två raka nederlag.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Timrå har vunnit samtliga möten. Bryter Almtuna trenden idag, eller går Timrå rent mot Almtuna?

» Almtunas Jesper Norbäck har gjort mål i tre raka hemmamatcher (levererat totalt åtta poäng i de matcherna).

» Timrås Albin Lundin har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» AIK har hamnat i en ny svacka och har bara en seger på de fem senaste matcherna. Senast blev det en 1-4-torsk mot Karlskoga.

» Västervik fortsätter att plocka poäng. Laget har poäng i sju av de åtta senaste matcherna. Senast blev det en strafftorsk mot MODO.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Västervik har vunnit samtliga matcher (två efter ordinarie tid och en match efter straffar).

» Igår meddelade AIK att tränaren Håkan Åhlund tar tjänstledigt i januari på grund av familjeskäl. Under hans frånvaro kliver assisterande tränaren Anton Blomqvist upp som huvudtränare.

» Västerviks Victor Öhman är i het målform. Han har gjort sex mål i de fyra senaste matcherna.

» Västervik har tappat forwarden Axel Jonsson Fjällby som försvunnit till Nordamerika och AHL. Som ersättare har klubben värvat in kanadensaren Ryan Gropp. Återstår att se när han är redo för spel.

» Björklöven söker efter formen. Efter covid-19-uppehållet så blev det det en 1-3-torsk mot Mora i återstarten, men truppen var också brandskattad där bland annat centerkuggarna Fredric Andersson och Tyler Vesel saknades. Löven har en seger på de fem senaste matcherna.

» Karlskoga är i fin form med poäng i åtta raka matcher. Senast blev det en solid 4-1-vinst mot AIK.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Björklöven har vunnit båda mötena (5-4 och 7-1).

» Björklöven har gjort klart med finske backen Teemu Eronen som ansluter från Växjö i SHL.

» Karlskogas Henrik Björklund fortsätter att ösa in mål. Forwarden sköt två mål senast och har gjort fem mål på de fem senaste matcherna. Totalt har det blivit 20 mål och han toppar skytteligan i HockeyAllsvenskan.

» Mora är i fin form med tre raka segrar där man har totala målskillnaden 12-5. Senast blev det en 3-1-seger mot Björklöven.

» Kristianstad fick till ett trendbrott förra veckan. Efter fem raka förluster så blev det en 3-2-seger efter övertid mot Karlskoga.

» Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Mora har två segrar (2-1 och 5-2) medan Kristianstad har en vinst (2-1 efter övertid).

» Matteus Ward har vaktat Mora-buren i de tre senaste matcherna och varit väldigt bra.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort minst en assist i sju raka matcher. Bara tio spelare har lyckats notera en assist i åtta raka matcher, så centern har således chansen att ta klivet in i en exklusiv skara ikväll.

» Moras Johan Persson har gjort sju mål i de sex senaste matcherna.

» Moras Ludvig Larsson har gjort mål i tre raka matcher.

» Kristianstads Alexander Molldén är i het målform. Backen har krutat in fyra powerplay-mål i de fem senaste matcherna.