Dan Pettersson klar för spel i Södertälje

16 april 2018 19:45

Södertälje har gjort klart med tekningsstarke centern Dan Pettersson som hämtas från seriekonkurrenten Västervik.


Dan Pettersson var med och spelade upp Västervik i HockeyAllsvenskan och har sedan levererat två starka säsonger i ligan.

Under en skadedrabbad första säsong blev det 16 poäng på 35 matcher och den gångna vintern svarade lagkaptenen för 30 poäng på 52 matcher.

Spetskunskapen finns i tekningscirkeln. Ifjol var 25-åringen HockeyAllsvenskans bäste tekare med en vinstprocent på 63,5 % och i år var han den spelare i ligan som tekade överlägset mest (tog 1280 tekningar).

Nu lämnar Pettersson Västervik och fortsätter istället karriären i Södertälje.

Avtalet är skrivet på två år.

– Dan är en rejäl center som drar nytta av sin storlek på rätt sätt. Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Pettersson:

– Jag jobbar hårt åt båda hållen, är en bra tekare och vill göra mina lagkamrater bättre. Jag är väl ingen mönsterbrytare direkt utan mer en gedigen center. Det ska bli roligt att komma till SSK, lära känna lagkamraterna och träna hårt. Mina förväntningar är att både jag och SSK ska bli bättre med tiden.

Läs mer på Södertäljes hemsida