Beslut: Wilhelm Westlund stängs av två matcher

19 oktober 2021 16:30

Wilhelm Westlund i Karlskoga stängs av två matcher för en "kneeing" i matchen mot Västervik.


BESLUT

Efter match mellan BIK Karlskoga och Västerviks IK, HockeyAllsvenskan 2021-10-16, åläggs Wilhelm Westlund, BIK Karlskoga, följande straff för kneeing:

Avstängning fr.o.m. den 17 oktober 2021 t.o.m. den 22 oktober 2021. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Avstängningen har bedömts motsvara 2 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en filmsekvens samt ett yttrande från Wilhelm Westlund.

Anmälan: Med 14.18 kvar av tredje perioden knätacklar BIK #27 Wilhelm Westlund Västerviks #13 i mittzon. BIK #27 möter Västerviks #13 och leder tacklingen med sitt vänstra knä. BIK #27 anmäls för kneeing.

Wilhelm Westlund: Jag försöker komma upp så nära spelaren som möjligt och stänga ytan han går mot. Känner att jag blir lite sen så försöker vrida upp och tackla med höft/axel samtidigt som spelaren försöker ta sig runt. jag upplever att jag inte sträcker ut benet. Efter smällen har jag känslan att största träffen varit på min vrist. Hoppas han mår bra och snart är på isen igen

Disciplinnämnden: Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är enligt nämnden utrett att Wilhelm Westlund gjort sig skyldig till en bestraffningsbar knätackling som ska leda till en avstängning i enlighet med beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktor:

– Skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 50.