Blomberg: "Göra mål är världens bästa känsla"
Publicerad: 2019-07-26
Förra allsvenska sejouren blev inte alls som tänkt. Nu tänker Anton Blomberg ta vara på chansen han fått i Tingsryd.

I vintras gjorde han sin bästa säsong någonsin i HockeyEttan med Tranås.

Då kom en skada i februari som gjorde att han missade hela slutspurten, hela kvalet och hela Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Trots det blir det en comeback i HockeyAllsvenskan för Anton Blomberg som kritat på för Tingsryd.

– Det är fantastiskt kul, säger Anton Blomberg.

Var du överraskad över chansen med tanke på skadan?
– Både ja och nej. Jag tycker ändå att jag haft en ganska bra säsong. Samtidigt vet jag hur det fungerar i hockeyvärlden. Någon kan spela svinbra men ändå hamna i division två. Men visst, jag kände väl att det skulle vara ett plus i kanten om någon visade intresse och jag trodde väl kanske inte att det skulle bli HockeyAllsvenskan igen, men det ska bli väldigt kul.

Ingen tvekan när Tingsryd hörde av sig alltså?
– Nej, ingen tvekan alls. Det var ett ja från min sida direkt.

Seniorkarriären varit något knackig hittills.

24-åringen är juniorfostrad i Linköping och fick också spela en hel säsong i SHL med klubben. Därefter kritade han på för Vita Hästen, fick en fin start… men ett tränarbyte senare hamnade han vid sidan av.

– Jag hade höga förväntningar på mig själv under debutsäsongen i HockeyAllsvenskan med Vita Hästen. Jag fick bra kontakt med Mikael Johansson som var tränare, jag fick spela en hel del och även spela i powerplay. Sedan fick den assisterande tränaren sparken och då valde Mikael Johansson att också hoppa av. Sedan var cirkusen igång och det var en alltmänt rörig säsong, säger han.

– Tränarbytet blev inte bra för min del. Helt plötsligt satt jag på läktaren. Det var riktigt tungt.

Första motgången i karriären?
– Det var den första riktiga käftsmällen. Det var ingen kul säsong alls. Jag var riktigt less. Jag hade väl någon tanke i huvudet om att sluta, det finns ändå ett liv utanför hockeyn, men… sedan ringde Skövde och presenterade ett bra upplägg. Det blev en vändning för mig.

Ja, glädjen kom tillbaka i Skövde.

Förra sommaren skrev Anton Blomberg sedan på för Tranås och där har han äntligen blommat ut på seniornivå. Det blev 19 mål och 40 poöng på 36 HockeyEttan-matcher innan knäet fick sig en smäll efter nyår.

– Skadan var tråkig som bara den, men det är som det är och det var bara att göra det bästa av situationen, säger Anton.

– Jag fick en kanonstart på säsongen. Jag gjorde elva poäng på de fem första matcherna. Det var ett stort plus och gjorde egentligen hela säsongen. Jag fick lite feeling från juniortiden i Linköping, jag fick känna att jag har teknik kvar i händerna och fick trycka in lite mål. Samtidigt var jag inte helt nöjd, så fort man gör något bra så vill man alltid ha mer.

Du fick följa slutet av säsongen från sidan, men vilken säsong Tranås gjorde…?
– Ja, jag tror ingen någonsin trodde att laget skulle komma till Kvalserien. Vi hade en ganska bra trupp, men tänkte ändå inte att det skulle räcka så långt. Det var en stor överraskning. Det var surt att stå vid sidan om, men killarna gjorde det grymt bra.

Just nu håller Anton Blomberg på att förbereda sig inför kommande säsong.

Knäet är helt igen.

– Jag mår toppen, tränar på för fullt och har inte känt av något, säger han.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
– Jag vill göra mitt bästa för laget och bidra med poäng så att vi kan vinna matcher. Hockey går ut på att göra mål och jag vill vara den målskytt som jag ser mig själv som. Jag lärde mig ifjol att vara lite mer ego, att våga ta de där avsluten istället för att passa. Det var skönt att målskyttet lossnade, det ska jag försöka hålla i under säsongen som kommer.

Har du satt upp några målsättningar för mål och poäng?
– Nej, inget så, men det är klart att jag sneglar på siffrorna från ifjol och vill göra något liknande i Tingsryd. Jag gör gärna några extra mål så vi vinner några matcher till. Det är världens bästa känsla att göra mål. Det finns inget bättre än att få måljubla.

Tingsryd har valt att satsa på ett knippe poängspelare från HockeyEttan till kommande säsong.

Bland annat Felix Olsson, Robin Carlsson och just Anton Blomberg.

– Det känns som en kul satsning, säger Anton Blomberg.

– Jag tycker absolut att vi ska ha slutspel som mål, sedan får vi se var vi landar.

» Transfercentralen - full koll på silly season

Jonas Gustavsson