Försäsong: Mora vann på hemmaplan
Publicerad: 2020-09-05
Mora plockade försäsongens första seger hemma mot Hudiksvall - och samtidigt föll Södertälje och Vita Hästen mot SHL-motstånd.

TALANG BAKOM MORAS SEGER

I andra försäsongsmatchen så plockade Mora säsongens första seger efter att ha slagit tillbaka Hudiksvall med 5-2.

Talangen Charles Eklund stod i fokus. 19-åringen, som lyfts upp från juniorlaget i sommar, spelade i förstakedjan och i powerplay, och tryckte in ett mål och noterade två assist.

– Det är kul att han (tränaren Johan Hedberg) ger oss yngre spelare chansen, säger Eklund till hockeypuls.se.

Matteus Ward vaktade målburen och motade 19 av 21 skott.

Målskyttar Mora: Oscar Eklind 2, Måns Carlsson, Charles Eklund, Lukas Wernblom

FÖRLUST FÖR MÅLLÖST SSK

Södertälje rådde inte på Djurgården i hemmaturneringen Skoda Trophy, och till slut blev det en 0-4-förlust.

Stortalangen Alexander Holtz hade stor del i DIF-segern. Han sköt 1-0 i första perioden och spelade fram Marcus Högström till 2-0 i upptakten av den andra perioden. Niclas Bergfors sköt 3-0 mitt i matchen innan Henrik Eriksson fastställde slutresultatet i slutsekunderna.

SSK har nu spelat två raka matcher utan att göra mål.

Målskyttar Södertälje: -

SAMMA TEMA I NY TORSK FÖR VITA HÄSTEN

Igår föll Vita Hästen mot Leksand efter en svag start. Det blev samma tema mot Malmö, en tung start gjorde att det till slut blev en 4-1-förlust.

Malmö sprang ifrån till en 3-0-ledning redan efter en knapp kvart. Mitt i matchen så utökade skåningarna sedan till 4-0 genom Ponthus Westerholm. Vita Hästens 1-4-reducering kom först i slutminuten genom Emil Lundberg.

Noterbart är att Malmö också vann skotten med 34-15.

Målskyttar Vita Hästen: Emil Lundberg