Södertälje förstärker med Justin Pogge

17 november 2019 13:45

Södertälje fortsätter att förstärka truppen och har nu gjort klart med målvakten Justin Pogge.


Södertälje har varit aktiva på spelarmarknaden senaste veckorna.

Nu agerar klubben igen och har gjort klart med kanadensiske målvakten Justin Pogge som har gott om rutin från spel i Sverige.

33-åringen har tidigare gjort en allsvensk säsong med Karlskoga. Den vintern ledde fram till chansen i SHL där han spelat fyra av de fem senaste åren. Ifjol spelade kanadensaren med Rögle där det blev 37 matcher, 2,55 insläppta mål per match samt en räddningsprocent på 91,1 %.

Avtalet med SSK är skrivet för resten av säsongen.

– Det vi försöker göra här i SSK är att öka konkurrensen på alla positioner. Vi har tidigare under hösten stärkt upp truppen på både back- och forwardssidan och nu väljer vi att plocka in rutin på målvaktssidan i form av Justin Pogge, säger styrelseledamoten Mikael Samuelsson till Södertäljes hemsida.

– Det är en kille som kommer att bidra med trygghet och proffsighet. Jag pratar ofta och gärna om att man ska ha rätt karaktär och det är superviktigt när vi signar spelare till SSK och det är något som Justin verkligen står för. Det är en målmedveten kille som spelat länge på högsta nivå och som vet vad som krävs för att vinna.

Läs mer på Södertäljes hemsida