HockeyAllsvenskan anställer Gabriel Monidelle som VD

22 februari 2021 15:00

HockeyAllsvenskan kan idag meddela att Gabriel Monidelle har anställts som ny VD för ligan. "Jag är glad, stolt och hedrad", säger Monidelle.


Gabriel Monidelle har arbetat på HockeyAllsvenskan sen säsongen 2018-2019 som Kommersiell Chef och sen i september 2020 även fungerat som tf VD.

Nu anställs Monidelle som VD.

– Jag är väldigt glad att vår process nu är över och gått i mål med Gabriel som VD framöver. Vi har i styrelsen arbetat fram ett antal viktiga områden för att stärka HockeyAllsvenskans ekonomi och kommersiella värde under de närmsta fem åren. Gabriel bakgrund och profil matchande mycket väl på samtliga områden i utvärderingen som skedde med Mercuri Urval och Mats Wärnling, säger Niclas Fröberg, styrelseordförande i HockeyAllsvenskan.

– Jag är glad, stolt och hedrad men också väldigt inspirerad och motiverad över att ha fått förtroendet att fortsätta driva och utveckla Sveriges mest underhållande liga. Den strategi vi valt och den väg som ligger framför oss känns väldigt intressant och spännande och jag är fylld av förväntan på var den ska leda oss. Under hösten har vi kunnat arbeta progressivt trots rådande pandemi och lagt en bra struktur och grund för att på sikt öka våra intäkter och stärka vårt varumärke ytterligare. Jag vill särskilt tacka för det stora förtroendet som jag känner både från klubbar och samarbetspartners men så klart inte minst från styrelsen och ser fram emot att fortsatt få arbeta tillsammans, säger Gabriel Monidelle, VD på HockeyAllsvenskan.