Slutspelet blev en publiksuccé!

2 juni 2022 13:30

Slutspelet i HockeyAllsvenskan lockade över 200 000 personer till arenorna och beläggningen var 74 %!


I fjol var det premiär för HockeyAllsvenskans nya slutspelsformat och det blev en sportslig succé. Då gjorde dock pandemirestriktionerna att slutspelsmatcherna fick spelas inför näst intill tomma läktare.

I år genomfördes andra slutspelet och det första med publik på läktarna.

Det slutade med publikmässig succé.

I slutspelet kom över 200 000 personer till arenorna med en arenabeläggning på 74 %.

Semifinalserien mellan MoDo och Björklöven var en av slutspelets stora höjdpunkter med härlig rivalitet, massor av folk i arenorna och matchserien gick dessutom till sju matcher. Därtill var hela den heta finalserien mellan HV71 och Björklöven slutsåld.

– Slutspelshockey är en otroligt stark liveupplevelse. Det kändes ett tag som hela idrottssverige följde seminfinalserien mellan MoDo och Björklöven som över sju matcher bjöd på makalös spänning och dramatik, det vill säga allt sånt vi älskar med sport, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

– Att över 200 000 såg vårt slutspel på plats är överväldigande men vi är inte nöjda utan snarare än mer motiverade att fortsätta jobba hårt för att ligan ska bli än bättre och nå än högre höjder.

Totalt, inklusive både grundserie och slutspel, så besökte över en miljon åskådare de allsvenska arenorna under vintern.

LÄS MER

» Ligan lockade över en miljon!