Final och Slutspelsserie spelas som planerat

11 mars 2020 15:30

Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommunicerade under eftermiddagen att inga beslut fattats om att begränsa att människor får vistas i större folksamlingar. Detta innebär att HockeyAllsvenska Finalen och Slutspelsserien spelas som planerat.


Regeringen och Folkhälsomyndigheten kommunicerade under eftermiddagen att inga beslut fattats om att begränsa att människor får vistas i större folksamlingar.

Detta innebär att HockeyAllsvenska Finalen och Slutspelsserien spelas som planerat.

HockeyAllsvenskan följer den vidare händelseutvecklingen och nya beslut kan behöva fattas löpande beroende på hur situationen och rekommendationerna förändras.

HockeyAllsvenskan rekommenderar samtliga att följa Folkhälsomyndighetens riskbedömning och allmänna råd. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

– En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

– Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

– Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

– Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

HockeyAllsvenskan väljer, som ett led av de allmänna råden, att spelare och domare tackar varandra efter match med handskarna på.