Försäsong: AIK höll nollan och Västerås avgjorde sent
Publicerad: 2021-09-09
Pavel Khomchenko höll nollan när AIK vann mot Södertälje, Alexander Lunsjö avgjorde i slutminuten när Västerås slog tillbaka Karlskoga och Kristianstad uddamålsföll mot Karlskrona.

Södertälje - AIK 0-4

Pavel Khomchenko murade igen buren och höll nollan när AIK slog tillbaka Södertälje med 4-0. Den ryske målvakten motade totalt 25 skott.

Framåt så var det de unga nyförvärven som satte tonen. Thimo Nickl skickade in 1-0 mitt i den första perioden, och fem minuter senare ökade Oskar Magnusson på till 2-0. Sam Marklund och Christian Sandberg spädde sedan på siffrorna i den andra respektive tredje perioden.

Detta var AIK:s första seger under försäsongen.

Målskyttar Södertälje: -
Målskyttar AIK: Thimo Nickl, Oskar Magnusson, Sam Marklund, Christian Sandberg

Karlskoga - Västerås 3-4

Västerås vann mot seriekonkurrenten Karlskoga med 4-3 i Nobelhallen.

Västerås hade en 3-1-ledning med halva den tredje perioden kvar, men Karlskoga kom ikapp. Vi två mål på en dryg minut intryckta av David Lindquist och Emil Öhrvall så var det kvitterat. VIK fick dock sista ordet. Med bara 47 sekunder kvar att spela så skickade Alexander Lunsjö in matchvinnande 4-3 i powerplay.

Målen vaktades av Marcus Hellgren och Johan Gustafsson.

Målskyttar Karlskoga: Viktor Lennartsson, David Lindquist, Emil Öhrvall
Målskyttar Västerås: Jesper Johansson, Marcus Bergman, Gabriel Kangas, Alexander Lunsjö

Kristianstad - Karlskrona 1-2

Kristianstad föll mot Karlskrona med 1-2 på hemmaplan.

Gästerna avgjorde matchen via ett starkt powerplay. Det var nämligen i den spelformen som både 1-0 och 2-0 tillverkades. Malte Sjögren sköt KIK:s tröstmål med tre och en halv minut kvar att spela av matchen.

Olof Lindbom vaktade skåningarnas mål. Han motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren