Björklöven plockade hem första matchen
Publicerad: 2021-04-18
Björklöven plockade hem den första finalmatchen mot Timrå med 6-3 efter bland annat en strålande insats av Kevin Poulin i Umeå-lagets målbur.

{!A}

Björklöven vann den första finalmatchen mot Timrå med 6-3.

– Skön start, säger lagkaptenen Fredric Andersson till C More.

Det stod 1-1 efter den första perioden innan Björklöven satte in segerstöten i mittperioden. 2-1-målet var otroligt speciellt. Tyler Vesel skulle bara skotta ner pucken i anfallszon men via en underlig studs i plexiglaset vilket ställde Jacob Johansson i Timrå-buren så gick pucken in i mål. I slutet av perioden spädde Karl Johansson på till 3-1.

I början av tredje perioden sköt Francis Perron 4-1 i powerplay och till slut blev det alltså en 6-3-seger.

– Vi startar lite trevande och avvaktande i matchen men jobbar oss in i fajten. Vi gör det bra till slut, säger Andersson.

Björklöven-keepern Kevin Poulin var strålande och gjorde flera fina räddningar.

– Kevin gjorde ett riktigt bra jobb idag. Han är en sådan där "game winning goalie", säger Andersson.