Målfest med totalt 40 mål!
Publicerad: 2022-09-28
Det östes in hela 40 mål i onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan där Östersund, Björklöven, MoDo, Karlskoga, Kristianstad och Södertälje till slut blev vinnare.

Björklöven - Vita Hästen 5-2

» Björklöven sköt tre raka mål under andra halvan av första perioden och första halvan av andra perioden vilket vände 0-1-underläge till 3-1-ledning, och det hade stor del i segern.

» Joona Voutilainen vaktade Björklöven-buren. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

» Björklöven vann skotten med 31-25.

Målskyttar Björklöven: Linus Cronholm, Christopher Bengtsson, Scott Pooley, Gustav Possler, Maxime Fortier
Målskyttar Vita Hästen: Andreas Söderberg, Filip Lennström

MoDo - Almtuna 6-3

» MoDo har startat säsongen starkt målmässigt och har gjort elva (!) åmål i de två första matcherna.

» Adam Pettersson dunkade in dubbla mål, hans två första kassar i MoDo-tröjan.

» MoDo vann skotten med 31-14.

Målskyttar MoDo: Adam Pettersson 2, Erik Jinesjö Karlson, Josh Dickinson, David Bernhardt
Målskyttar Almtuna: Hampus Harlestam, Viktor Hertzberg, Georgs Golovkovs

Östersund - AIK 6-2

» Östersund fick en drömstart på matchen och hade 2-0 redan efter fem och en halv minut.

» Östersund-forwarden Henrik Marklund avgjorde premiären på straffar. Nu gjorde han mål igen - och även det var via en straff!

» Alexander Anderberg fick både inleda och avsluta målskyttet för Östersund. Han satte 1-0 i powrplay och skickade in avslutande 6-2 i tom bur.

Målskyttar Östersund: Alexander Anderberg 2, Sebastian Fakt, Guillaume Leclerc, Henrik Marklund, August Hansson
Målskyttar AIK: Daniel Muzito Bagenda, Zion Nybeck

Mora - Karlskoga 2-4

» Karlskoga hade både 1-0 och 2-1 i matchen men Mora kvitterade två gånger om. När David Lilja skickade in 3-2 så hade hemmalaget dock inget svar, och BIK kunde gå ifrån till 4-2 till slut.

» David Lilja spelade inte i premiären men var tillbaka i kväll. Då slog han till med det matchvinnande målet direkt, plus noterade dubbla assist. Totalt tre poäng alltså.

» Lars Volden vaktade BIK-målet. Han motade 31 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 93,9 %.

Målskyttar Mora: Anton Heikkinen, Daniel Ljunggren
Målskyttar Karlskoga: Henrik Larsson, David Lindquist, David Lilja, Åke Stakkestad

Djurgården - Kristianstad 2-4

» Kristianstad fick en drömstart på matchen med en 2-0-ledning efter drygt elva minuter.

» Filip Larsson vaktade KIK-buren. Han motade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

» Kristianstad har inlett säsongen med att ta sex av sex möjliga poäng.

Målskyttar Djurgården: Wiktor Nilsson, Kevin Karlsson
Målskyttar Kristianstad: Dennis Svensson, Pontus Netterberg, Malte Sjögren, Robin Carlsson

Västervik - Södertälje 1-3

» Linus Videll blev stor matchvinnare för Södertälje. Han satte det matchvinnande 2-1-målet i mitten av den tredje perioden.

» Nikita Tolopilo vaktade SSK-kassen. Han motade 19 av 20 skott och noterade en räddningsprocent på 95,0 %.

» Södertälje vann skotten med 33-20.

Målskyttar Västervik: Marcus Vela
Målskyttar Södertälje: Emil Alba, Linus Videll, Daniel Norbe