Matchguide: Oskarshamn fortsätter jaga trendbrott

19 februari 2017 10:00

Oskarshamns förlustsvit är uppe i sju raka matcher och laget jagar fortsatt ett trendbrott. Nu väntar hemmamatch mot Västerås.


Match:
19/2 16.00 Oskarshamn - Västerås, Be-Ge Hockey Center

Sändning: C More Hockey, cmore.se

Oskarshamn har det tufft just nu.

Laget har förlorat sju (!) raka matcher. Men trots den sviten så är man alltjämt med i kampen om en plats i SHL-kvalet. Smålänningarna är tia i tabellen och har fyra poäng upp till åttondeplatsen med sex matcher kvar att spela.

Senast föll laget borta mot Mora med 1-4.

– En tuff dag, 120 mil i buss och torsk. Jag har den största respekt för våra spelare och vårt lag, men konstaterar att vi förlorar mot lag som är bättre än oss just nu. Ett skickligt Mora som vi inte orkar stå emot, säger tränaren Fredrik Söderström till Oskarshamns hemsida.

Laget är rejält skadedrabbat, inte minst offensivt där man saknar en handfull viktiga spelare.

– Med våra förutsättningar för tillfället är det svårt att trolla. Det är ingen ursäkt, det är delar av förklaringen. Men tro mig, vi gör allt vi kan för att bryta detta. Ingen skugga över spelarna, de gör vad de kan, lägg kritiken på mig, det är jag som bär ansvaret, säger Söderström.

Nu jagar laget ett trendbrott hemma mot Västerås och sett till gästernas svit så finns goda vinstchanser.

Västmanlänningarna har nämligen förlorat och vunnit varannan match de sju senaste omgångarna och vann senast - vilket, om sviten håller i sig, borde betyda förlust ikväll.

– Det blir en härlig utmaning för oss. Ungefär som när vi mötte MODO borta. Vi vet att vi kommer ha alla emot oss igen, men då det triggade oss, så vi ser fram emot att åka till Småland. Det blir en tuff uppgift men den går att lösa, säger tränaren Christer Olsson till Västerås hemsida.

VIK-coachen menar alltså att bortafansen triggade laget mot MODO, men säger också att hemmastödet man hade senast lyfte laget till 4-2-segern mot serietrean Pantern.

Där stod det 2-2 innan man avgjorde med två sena mål.

– Publiken var återigen fantastisk. När matchen står och väger så måste jag säga att supporten vi får från publiken är direkt avgörande till att vi vinner. Vi kände att vi hade dem i ryggen och det var fantastiskt, säger Olsson.

Västerås ligger tolva i tabellen och spelar för att säkra nytt allsvenskt kontrakt utan kval. Just nu skiljer två poäng ner till Björklöven under strecket.

Läget i lagen: Oskarshamn har inte delgett läget i laget. Senast saknades Linus Morin, Victor Löfstedt, Victor Svensson och Nic Deschamps.

Västerås har samma lag som senast att tillgå, plus backen Rasmus Edström, säger Christer Olsson till Västerås hemsida. Johan Jonsson och Markus Persson finns på skadelistan.

Notera att: * Oskarshamn har bara gjort sex mål på de sex senaste matcherna.
* Västerås är ineffektivast i serien och gör bara mål på 8,2 % av skotten.
* Om Västerås leder efter första perioden så vinner man matcherna (åtta segrar de åtta gånger det hänt).

Läs också:
Oskarshamns hemsida inför matchen
Västerås hemsida inför matchen