Leksand lyfter upp Marcus Karlberg
Publicerad: 2018-05-02
Leksand lyfter upp junioren Marcus Karlberg i A-truppen - och ger dessutom en tryout till Wilde Bröms.

Leksand fortsätter satsa på egna talanger.

Backarna Filip Johansson, 18, och Axel Bergkvist, 17, samt forwarden Erik Aterius, 19, har redan kontrakterats till kommande säsong, och nu får också Marcus Karlberg och Wilde Bröms chansen att spela allsvensk hockey på heltid.

Marcus Karlberg gjorde två matcher i HockeyAllsvenskan redan den gångna säsongen och sköt då ett mål. Vid sidan om det svarade han för 47 poäng på 39 matcher i J20 SuperElit.

Den 18-årige forwarden lyfts nu upp i A-truppen på permanent basis.

– Marcus är en spelare som stämmer väl in i föreningens vision om att utveckla egna spelare. Han besitter en bra snabbhet och fräckhet i sin verktygslåda och det är väldigt kul att Marcus skrivit på ett a-lagskontrakt med oss, säger tränaren Leif Carlsson till Leksands hemsida.

Wilde Bröms gjorde tre matcher i HockeyAllsvenskan i vintras och hann precis som Karlberg göra sitt första allsvenska mål. I J20 SuperElit blev det 16 poäng på 43 matcher.

Den 19-årige forwarden har fått en tryout.

– Wildes kontrakt gäller till den sista augusti, och därefter gör vi en ny utvärdering tillsammans med honom. Under den tiden får han chansen att slå sig in i representationstruppen, säger Carlsson.

Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson