Björklöven plockar in Filip Cruseman
Publicerad: 2018-07-29
Björklöven fortsätter att förstärka truppen offensivt och har nu gjort klart med Filip Cruseman som hämtas från Karlskrona.

I fredags meddelade Björklöven att man värvar in Emil Lundberg från Karlskrona.

Nu värvar Löven ytterligare en spelare från samma klubb, nämligen Filip Cruseman.

Forwarden har spelat i Karlskrona de fem senaste åren där han gjort två säsonger i HockeyAllsvenskan samt tre säsonger i SHL. Den gångna vintern svarade 27-åringen för fyra mål och fem poäng på 50 matcher.

Totalt i SHL har Cruseman levererat 39 poäng på 134 matcher medan det i HockeyAllsvenskan blivit 50 poäng på 98 matcher.

Avtalet med Löven är skrivet på ett år.

– Filip har en härlig fart och intensitet i sitt spel som gör honom till ett stort offensivt hot. Han skapar med det inte bara en oreda hos motståndarna utan även tid för sina medspelare. Filip har också värdefull erfarenhet från kval och SHL-spel att bidra med, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Cruseman:

– Som många brukar säga så är Björklöven en anrik förening med tradition och historia. Jag har ju varit med och mött Björklöven en del gånger och det har alltid varit kul att spela i Umeå. Snygg arena med bra atmosfär. Den berömda väggen har man ju känt på. Kul att ha den med sig istället för mot sig.

Läs mer på Björklövens hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson