Mora sköt sönder Oskarshamn
Publicerad: 2017-02-17

Efter en skottkavalkad mot Oskarshamnsmålvakten Erik Källgren kunde Mora knipa segern och nu ska mycket till för att serieledaren ska missa den HockeyAllsvenska finalen.

Mora fick en flygande start på matchen mot Oskarshamn, Kevin Gagné satte 1-0 efter drygt fyra minuter och bara sekunder senare var han med och spelade fram Pierre Engvall till 2-0. Engvalls mål var hans 18:e i år och tog honom upp på samma notering som lagkamraten Jacob Nilsson.

Oskarshamns skyttekung från i fjol, Mitch Wahl gjorde sin andra match för klubben den här kvällen men blev otursgubbe. Dels var han inne på isen när Mora i den andra perioden ökade på till 3-0 (Kevin Goumas) och drog i samband med det på sig 2+10 för abuse of officials. Trots numerärt överläge lyckades dock inte Mora få in pucken och tremålsledningen stod sig till den tredje perioden. Efter två perioder hade Mora skjutit 28 skott på mål, att jämföra med Oskarshamns nio.

I den tredje ökade hemmalaget på till 4-0 (Goumas igen) innan Manuel Ågren till slut fick spräcka Oskarshamns nolla, assiterad av Mitch Wahl. I och med det var målskyttet slut och Mora vann med 4-1, skottstatistiken slutade med 41-19.

Efter segern går Mora upp på 96 poäng, 17 fler än Pantern på tredjeplatsen och sex omgångar återstår.

Matchstatistik: Mora-Oskarshamn 4-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.