Matchguide: MODO-omstart med Pär Styf i båset
Publicerad: 2017-02-20

MODO valde att bryta med tränaren Andreas Johansson under söndagen och Pär Styf leder laget i hemmamatchen mot Vita Hästen.

Match:
20/2 19.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center 

Sändning:
C More Hockey, cmore.se 

Under söndagen meddelade MODO att man bryter med huvudtränaren Andreas Johansson. Anledningen är uteblivna sportsliga resultat.

I måndagens hemmamatch mot Vita Hästen leds laget av assisterande tränaren Pär Styf tillsammans med J20-coachen Mikael Sundell.

De kommer leda laget tills vidare. 

– Det känns bra då vi startade säsongen tillsammans i J20-laget och har jobbat nära varandra även på hockeygymnasiet. Vi vet varandras styrkor som ledare och spelarna kommer direkt att märka att vi fungerar riktigt bra tillsammans, säger Pär Styf till MODO:s hemsida.

Sex matcher återstår av säsongen och just nu parkerar MODO som elva i sammandraget, fyra poäng ifrån åttondeplatsen som betyder SHL-kval.

– Det viktiga är att vi går samman som lag och det viktiga är att vi ser det härifrån nu och framåt. Vi ska se framåt där det är sex stycken matcher och sex prestationer som gäller, säger Styf.

Matchen mot Vita Hästen är en nyckelmatch för MODO som förlorat de fyra senaste matcherna. 

Norrköpingslaget är nia i tabellen och förlorar MODO så ökar avståndet till SHL-kvalet till sju poäng, men vinner man så är man istället bara en poäng från sista kvalplatsen.

Samtidigt har alltså Vita Hästen chansen att ta ett stort kliv mot kvalet. Laget hade fyra raka segrar innan man föll mot Västervik senast. Laget är medvetna om läget i tabellen och betydelsen mot MODO, men lägger inget fokus på att hemmalaget ändrat i ledarstaben.

– Det är klart att det inte är någon rolig sits de är i där uppe, men för vår del förändrar det ingenting. Man vet aldrig hur sånt här tas emot bland spelarna, men det är som det är och vi kan inte lägga energi på vad andra gör. Det är full fokus på vad vi ska göra, säger assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson till folkbladet.se, och förtydligar var som är viktigast:

– Framför allt försvarsspelet. Det är det som ger oss en bra grund att stå på. Sen gäller det att när vi är i anfallszon och ställer om spelet så måste vi göra det för fullt och ta oss in i de heta områdena. Det kostar ju lite att ta sig in där.

Läget i lagen:
MODO har Jan Brejcak tillgänglig igen då hans avstängning är avverkad, men laget är inte uttaget skriver MODO på sin hemsida. Tommy Enström och Pär Edblom är sedan tidigare långtidsskadade.

Vita Hästen saknar alltjämt Rikard Palmberg, skriver folkbladet.se. 

Notera att:
* MODO drar på sig flest tvåminutersutvisningar i serien.
* Vita Hästen tekar bäst i serien och vinner 54,8 % av tekningarna.
* MODO:s Jesper Lindgren är HockeyAllsvenskans poängstarkaste juniorback med 18 poäng på 44 matcher.

Läs också:
MODO:s hemsida inför matchen 
Vita Hästens hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson