Robin Kovács vinnare av Guldgallret 2016

28 februari 2016 16:40

Robin Kovács, AIK, har för andra året i rad tilldelats Guldgallret som säsongens bästa junior i HockeyAllsvenskan. Vinstsumman på 100 000 kr som tillfaller AIK:s ungdomsverksamhet delades ut tillsammans med priset i C Mores sändning ikväll.


– Det är en stor ära och jag är riktigt glad över att få ta emot priset i år igen. Jag tycker själv att jag gjort en bättre säsong än förra året och jag har växt både som spelare och som person. Nu är målet att ta upp AIK till SHL och sedan får vi se vad som händer, säger Robin Kovács, vinnare av Guldgallret 2016 i en intervju med C More.

Röstningen i Guldgallret har pågått sedan den 10 februari och inkluderade både fansens nominerade juniorer, Niklas Wikegårds wildcard samt en expertjury som slutligen röstade fram vinnaren Robin Kovacs. Bland tidigare vinnare finns Frölundas Lukas Bengtsson och NHL-spelaren Filip Forsberg.

Juryns motivering: Robin Kovács är en spelare som redan har alla verktyg för att bli en riktigt bra hockeyspelare. Han har rätt fysik, fart på skridskorna och en bra teknik som skapar tid och utrymme ute på isen. Han är en målskytt av rang och seriens bästa straffskytt. Kovács har med sitt spel starkt bidragit till AIK:s fantastiska säsong och kommer vara mycket viktig i klubbens försök att nå SHL. Allt detta gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2016.

Juryn som röstat fram vinnaren: Tomas Ros, Sportbladet
Uffe Bodin, Hockeysverige
Henrik Sjöberg, Expressen
Malin Fransson, Dagens Nyheter
Björn Oldeen, C More
Mike Helber, C More
Harald Lückner, C More
Lena Sundqvist, C More
Sonny Lundwall, Ligachef HockeyAllsvenskan
Tommy Boustedt, Generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet
Nicklas Lidström, Hockeylegend
Tomas Montén, Förbundskapten Juniorkronorna
Olof Wigren, Tidningen Hockey
Jonas Gustavsson, hockeyallsvenskan.se