Inside: "Fyrverkeri av Fabian Ilestedt"

25 januari 2022 11:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Fyra mål av Fabian Ilestedt

Fabian Ilestedt svarade för en makalös prestation i förra veckans 5-1-seger mot Västerås. Vita Hästen-forwarden var inblandad i samtliga fem (!) mål i matchen, där han noterade en assist och skickade in hela fyra mål på egen hand. Ilestedt, som noterade säsongens andra hattrick, blev den 25:e spelaren i HockeyAllsvenskan att lyckas med bedriften att bli fyramålsskytt (ingen har någonsin gjort fem mål i en och samma match).

Kristoff Kontos med mäktig svit

I går mot Björklöven så noterade Kristianstads Kristoff Kontos en assist för nionde (!) matchen i rad. Han blev den åttonde spelaren någonsin att lyckas med en sådan svit. Bara tre spelare har lyckats notera en assistsvit på tio eller fler matcher: Johan Åkerman (två gånger), Pär Arlbrandt och Daniel Ljunggren. Åkerman innehar rekordet med tolv raka matcher med noterad assist. Lyckas Kontos förlänga sviten till tio raka matcher...?

Spelarbyte mellan Almtuna och HV71

Det är sällan vi ser rena spelarbyten i svensk hockey men så blev det i lördags när Almtuna och HV71 bytte backar med varandra, där Andreas Söderberg lämnade Almtuna för HV71 och där Marcus Karlström försvann från HV71 för spel i Almtuna. En affär som båda klubbarna kände sig nöjda med, då HV71 ville få in en stark back i form av Söderberg, och där Almtuna fick in ett välbekant ansikte i form av Karlström som spelat i klubben tidigare.

... och ytterligare tre nyförvärv klara

Inte nog med att Söderberg och Karlström bytte klubbar under helgen, den gångna veckan bjöd på ytterligare tre nyförvärv där Västervik var den röda tråden. Smålänningarna skickade toppcentern Myles Powell till HV71, och plockade samtidigt in Sebastian Benker från Almtuna samt Jaakko Lantta från finska SaiPa. Noterbart är att Powell första HV71-match väntas bli på onsdag... mot just Västervik!

Grundserien förlängs med en vecka

Under måndagen meddelade HockeyAllsvenskan och alla klubbarna att grundserien förlängs med en vecka. Detta på grund av alla framflyttade matcher och för att skapa luft i spelschemat inför slutspelet. "Med ett kommande intensivt och tätt slutspel är det viktigt att vi gör vad vi kan för att spelarna ska kunna återhämta sig och gå in i slutspelet så fräscha som det går. Hatten av för klubbarna, vår sportchef Ryman och C More för att vi kunnat få till den här lösningen", säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

**

BILDERNA

**

VECKANS...