Spelschemat: "Pågår ett intensivt arbete"
Publicerad: 2020-08-28
Just nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa det justerade spelschemat för HockeyAllsvenskan säsongen 2020/21.

Det är många som undrar… när släpps det nya spelschemat för HockeyAllsvenskan 2020/21?

Så här är läget:

I och med rådande pandemi och de publikbegränsningar som just nu råder kring idrottsarrangemang fattade HockeyAllsvenskan beslutet att skjuta fram seriestarten till den 2 oktober.

Arbetet med att flytta de matcher som skulle ha spelats i september har pågått intensivt senaste veckorna i tät dialog med klubbarna och ligans mediapartner C More.

Föregående vinter när det ursprungliga spelschemat arbetades fram låg fokus på att maximera antalet publikmatcher, för som alla vet, HockeyAllsvenskan är inget utan publiken som skapar stämning och sjunger fram sitt lag. Fullsatta hus ger inte bara fantastiskt stämning, det ger också bra intäkter till klubbarna och i dessa tider är de intäkterna viktigare än någonsin. Därför har varje klubb haft möjligheten att inkomma med önskemål om att flytta ett antal matcher från hösten till senare på säsongen i hopp om att det kanske då kan spelas inför mer publik.

Att flytta matcher i ett spelschema med 364 matcher är ett mycket komplicerat arbete som tar tid men det måste få ta lite tid då det är viktigt att vi gör allt som går för att inte bara maximera intäkterna utan att dessutom få till kostnadsbesparingar i form av bra ”bortaturnéer” för lag som ska åka långt och då riskerar att dra på sig stora resekostnader om de matcherna sker utspritt.

Det nya spelschemat beräknas vara klart inom 1-2 veckor.

HockeyAllsvenskan