Veckans Femma: "Fortsätter att leverera..."
Publicerad: 2021-03-08
Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!

MÅLVAKT

Tim Juel, Karlskoga

Tim Juel tar spaden i hård konkurrens med Matteus Ward i Mora. Juel spelade tre matcher i veckan och ledde BIK till tre raka segrar efter att ha motat 68 av 73 skott och noterat en räddningsprocent på 93,2 %. Han höll dessutom nollan i bortavinsten mot Tingsryd.

Bubblare: Matteus Ward, Mora

BACKAR

Filip Roos, Karlskoga

Filip Roos har haft en brant utvecklingskurva den här säsongen och är nu inne i ett riktigt poängstim. Backen har gjort poäng i sex raka matcher och svarade för ett mål och totalt fem poäng på tre matcher den gångna veckan. Han gick dessutom +4.

Viktor Larsson, Mora

Dags att hylla en talang. 19-årige Viktor Larsson har tagit stora kliv den här säsongen och har också fått se speltiden öka. Kommer från en riktigt fin vecka där han satte ett mål, noterade tre assist och gick +4. Senast mot Almtuna så var istiden dessutom över 20 minuter.

Bubblare: Lukas Pilö, Karlskoga

FORWARDS

Patrik Karlkvist, MODO

Patrik Karlkvist fortsätter att ösa in poäng sedan återkomsten från Finland. MODO-forwarden svarade för fyra mål och totalt sju poäng på fyra matcher den gångna veckan och matade inte minst in tre mål i dubbelmötet mot Björklöven. Karlkvist gick dessutom +6 och var inte inne på ett enda baklängesmål i fem mot fem.

Ludvig Larsson, Mora

Ludvig Larsson fortsätter att vara het som en spis. Spelmotorn i Mora levererade elva poäng (tre mål, åtta assist) på fyra matcher den gångna veckan och leder en av ligans just nu bästa kedjor tillsammans med Lukas Wernblom och Oskar Stål Lyrenäs (trion gjorde 23 poäng tillsammans i veckan). Larsson gick dessutom +8.

Christopher Bengtsson, Södertälje

Vilken comeback Christopher Bengtsson gjort efter sin skadeperiod. Forwarden har gjort sex mål och totalt tio poäng på fyra matcher, där det blev fyra mål och två assist på två matcher den gångna veckan. Han var således inblandad i sex av SSK:s tio mål, och satte den matchvinnade pucken mot både Väsby och AIK.

Bubblare: Lukas Wernblom, Mora; Johan Harju, MODO; Zion Nybeck, Almtuna

Jonas Gustavsson