Matchguide: Returmöten och kvartsfinaljakt!

7 mars 2021 09:15

Söndagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det blir returmöten mellan MODO och Björklöven samt Kristianstad och Väsby plus att Västerås och Tingsryd jagar viktiga poäng i kampen om att nå sjätteplatsen i tabellen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 MODO - Björklöven, Fjällräven Center
15.00 Kristianstad - Väsby, Kristianstads Ishall
17.30 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena
17.30 Västerås - Timrå, ABB Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» MODO och Björlöven möttes igår och då vann MODO med hela 7-3 efter bland annat ett hattrick av Filip Sveningsson. MODO har vunnit alla tre mötena lagen emellan i år. Blir det en fjärde raka vinst, eller kan Björklöven bryta trenden?

» Gårdagens vinst innebar att MODO bröt en fyra matcher lång förlustsvit. Hoppet om slutspel är ute, nu handlar det om att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Laget är sju poäng före Väsby under negativa kvalstrecket med tolv poäng kvar att spela om.

» Björklöven har förlorat tre raka matcher.

» MODO:s Patrik Karlkvist har gjort poäng i sju av de åtta senaste matcherna.

» Kristianstad och Väsby möttes så sent som i fredags och då vann Väsby med 4-2.

» Kristianstad är klara för spel i Playout där man kommer att ställas mot antingen Väsby eller MODO. Skåningarna står på tre raka förluster och har bara en seger på de åtta senaste matcherna.

» Väsby har fyra segrar på de sex senaste matcherna.

» Väsbys Colin Smith och Paul Bittner har gjort poäng i sex raka matcher. Hetast i laget är dock Raphaël Lavoie som svarat för fem mål och sju assist i de fem senaste matcherna.

» Efter fyra raka förluster så fick Tingsryd till ett trendbrott senast när det blev en 5-3-seger på bortaplan mot serieettan Timrå.

» Karlskoga är i fin form med fem segrar på de sex senaste matcherna vilket satt laget i en bra position i kampen om andraplatsen i tabellen. Senast tog laget en 3-2-vinst borta mot Västerås.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har blivit idel hemmasegrar. BIK har vunnit med 7-5 och 4-1 hemma, medan Taif vann sin hemmamatch med 2-1.

» Tingsryds Jonatan Harju, som tidigare spelat i just Karlskoga, har gjort fyra mål i de fyra senaste matcherna.

» Karlskoga-backen Filip Pilö har gjort mål i tre raka matcher.

» Efter tre raka segrar så tog segertåget stopp för Västerås senast när det blev en 2-3-förlust på hemmaplan mot Karlskoga.

» Redan klara serievinnaren Timrå har förlorat två raka matcher: 1-3 mot Västervik och 3-5 mot Tingsryd. Laget har inte förlorat tre matcher i rad på hela säsongen. Bryts det idag, eller studsar Timrå tillbaka till vinnarspåret?

» Lagen har mötts tre gånger och Timrå har vunnit alla: 4-1, 5-0, 4-1.

» Timrås Viktor Lodin har gjort poäng i fem raka matcher (totalt elva poäng).