Storseger tog Almtuna till Slutspelsserien
Publicerad: 2018-03-04
Almtuna vann med hela 8-2 mot Södertälje och är därmed klara för spel i Slutspelsserien.

Almtuna slog tillbaka Södertälje med hela 8-2 och hade således inga problem med att säkra en plats i Slutspelsserien.

Uppsalalaget tog greppet om matchen redan i den första perioden när Lucas Sandström och Albin Carlson målade, och bara 27 sekunder in i mittakten spädde Victor Rollin-Carlsson på till 3-0.

SSK reducerade, men strax därefter ökade Oscar Milton på Almtuna-ledningen till 4-1 i powerplay.

Almtuna fastställde sedan slutresultatet genom att skjuta fyra mål i sista perioden, där Erik Santesson, Jonathan Léman, Jacob Svensson och Viktor Hertzberg svarade för målen.

Almtuna är nu uppe som fyra i tabellen - och har därmed just nu två poäng med sig in i Slutspelsserien.

Avslutningen blir en rysare för Södertälje. Man ligger nia i tabellen och har samma poäng som åttan MODO och tian Vita Hästen - där bara ett av lagen kan nå Slutspelsserien.

Måns Lindbäck och Christopher Bengtsson sköt tröstmålen mot Almtuna.

Statistik: Södertälje - Almtuna 2-8