Inside: "Ikonen tillbaka i moderklubben"

30 november 2021 11:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Martin Thörnberg har gjort HV71-comeback

Martin Thörnberg är en av de främsta spelarna någonsin i HV71. Han fick inget nytt kontrakt med klubben för två år sedan och har sedan dess spelat i HockeyEttan med Dalen. I veckan kom han dock tillbaka. På grund av skade- och sjukdomsproblem i HV71 så lånades han in till dubbelmötet mot Kristianstad, och under måndagen kom beskedet att han stannar i två matcher till. Återstår att se hur länge 38-åringen blir kvar, med andra ord. På meritlistan finns bland annat 588 SHL-matcher och fyra SM-guld med HV71, samt spel i KHL och fyra VM-turneringar.

En vecka med trendbrott

Gångna veckan var lite av trendbrottens vecka. Efter elva raka segrar så fick serieettan HV71 se sin segersvit ta slut efter att ha förlorat mot Kristianstad i fredags. Samtidigt bröt Troja sin nio matcher långa förlustsvit genom att slå tillbaka Västervik på hemmaplan. Den klart längsta vinstsviten och den klart längsta förlustsviten tog därmed slut på en och samma dag.

Alexander Hellström hyllades

I fredags hyllades Alexander Hellström i Winpos Arena och legendaren tackades av efter en fin karriär. Backen har Vännäs som moderklubb men fick stora delar av sin utbildning i Björklöven där han rönt stora framgångar och gjort över 300 matcher. Vid sidan om Löven-matchandet så har han också spelat i SHL, Nordamerika och KHL, bland annat. 34-åringen la av efter förra säsongen.

400 matcher för Marcus Eriksson

Vita Hästen-veteranen Marcus Eriksson avverkar milstolpar på löpande band just nu. Han nådde nyligen som tredje spelare någonsin milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan, och i söndags spelade han match nummer 400 i ligan. Med totalt 95 mål och 297 poäng rusar han också mot milstolparna 100 mål och 300 poäng i ligan. Den sistnämnda milstolpen, 300 poäng, har bara tre spelare nått till tidigare (Henrik Björklund, Jens Jakobs och Mattias Beck).

Superbilden som tavla

Tidigare i höstas tog fotografen Oliver Szabo en fantastisk bild på en räddning av Västerås-målvakten Linus Ryttar. Bilden fångade en grym fotbollsräddning precis i rätt ögonblick. Oliver har tagit fram bilden som tavla och i fredags fick han den tavlan signerad av Linus Ryttar.

**

BILDERNA

**

VECKANS...