Försäsong: Segrar för Timrå och AIK
Publicerad: 2020-09-24
Det blev målrikt under torsdagskvällen när Timrå och AIK vann mot Björklöven respektive Almtuna.

MÅLKALAS NÄR TIMRÅ VANN

Det blev ett riktigt målkalas när Timrå slog tillbaka Björklöven under torsdagskvällen. Matchen slutade hela 7-5.

Timrå kopplade greppet om matchen i mittperioden där man sköt fem raka mål och gick upp i en 6-1-ledning, och då kändes matchen avgjord. Björklöven reducerade innan paus och det stod 5-7 med tio minuter kvar, men närmare än så kom inte Umeå-gänget.

Viktor Lodin var hetast i Timrå med två mål och en assist. I Björklöven så noterade Sebastian Selin tre assist.

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund 2, Tyler Vesel, Pontus Andreasson, Alex Hutchings

Målskyttar Timrå: Viktor Lodin 2, Jonathan Dahlén, Jens Lööke, Christopher Liljewall, Sebastian Hartmann, Erik Walli Walterholm

AIK AVGJORDE I SISTA PERIODEN

AIK besegrade Almtuna med 5-2 på Hovet.

Segern fixades i sista perioden. Det stod 2-2 efter 40 minuter, innan Simon Fernholm skickade in det matchvinnande 3-2-målet för AIK mitt i den sista perioden. Nicklas Heinerö och Dennis Fröland spädde sedan på med varsitt powerplay-mål.

AIK, där Oliver Wahlström sköt de två första målen och där fyra av fem fullträffar tillverkades i powerplay, vann skotten med hela 40-18.

Målskyttar AIK: Oliver Wahlström 2, Simon Fernholm, Nicklas Heinerö, Dennis Fröland

Målskyttar Almtuna: William Wiå, Hampus Harlestam