Försäsong: Kaptenen sköt två mål i storseger

7 september 2018 21:50

Nye lagkaptenen Marcus Paulsson sköt två mål när Karlskrona tog en storseger mot Kallinge/Ronneby. Även Oskarshamn, Leksand och Karlskoga vann under fredagskvällen.


STORSEGER FÖR KARLSKRONA

Idag startade en fyralagscup i Kristianstad - och där fick Karlskrona en smakstart genom att besegra Kallinge/Ronneby med hela 7-3.

KHK fick en drömstart som bäddade för segern - redan innan en minut var spelad så var det 3-0 efter mål av Marcus Paulsson, Viktor Liljegren och Kalle Miketinac.

Sedan rann det på. Nye kaptenen Paulsson blev tvåmålsskytt liksom Jörgen Karterud, och även Linus Karlsson hamnade i målprotokollet.

– Vi tog ett mycket stort steg framåt. Det har varit för långsamt i de andra matcherna, i dag var det snabbt spel hela vägen fram till 6–0, säger assisterande tränaren Arto Miettinen till blt.se, och fortsätter:

– Vi gjorde mål ur ett brett spektra, både i powerplay och boxplay, några efter hög press och några efter omställningar. Det var kul att se.

Imorgon ställs KHK mot seriekonkurrenten Oskarshamn.

BACKARNA BAKOM OSKARSHAMNS SEGER

Oskarshamn gick liksom Karlskrona vinnande ur öppningsmatchen i cupen i Kristianstad. Värdlaget Kristianstad slogs tillbaka med 3-1.

Backarna fixade leveransen framåt.

Inom en dryg minut så sköt Oskar Nilsson och Isak Pantzare 1-0 och 2-0 för Oskarshamn mitt i den första perioden, och med bara fem sekunder kvar så kunde Jesper Dahlroth fastställa slutresultatet i tom bur.

– Jag tycker vi ser under första halvan att vi har kommit en bit på vägen med det vi har jobbat på de senaste två veckorna. Många saker sitter väldigt bra och det är positivt för killarna att dom ser att det fungerar. Det kan vi ta med oss och sen är det ju match igen om några timmar så nu får vi äta och vila och sen på det igen, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

NYFÖRVÄRVEN LEVERERADE FÖR LEKSAND

Leksand slog tillbaka Västerås med 4-1 i kvällens match i Skoda Trophy i Södertälje - och det var nyförvärven som visade vägen.

Thomas Valkvä-Olsen skickade in 1-0 i första perioden och Daniel Gunnarsson hade show när han fixade 2-0 i tredje perioden. David Rundqvist stängde matchen med sin 4-1-puck i tom kasse.

– Om vi spelar som i tredje perioden kommer vi vinna många matcher, säger Valkvä-Olsen om insatsen till Leksands hemsida.

Förutom nyförvärven så målade även rutinade Tobias Forsberg för dalalaget.

Västerås, som vann skotten med 29-24, fick sitt tröstmål genom Sebastian Benker.

» Highlights
» Läs mer på Leksands hemsida

VETERANEN FIXADE KARLSKOGAS SEGER

Karlskoga är inne i en vinsttrend och tog sjätte raka segern efter att ha slagit tillbaka HockeyEttan-laget Mariestad med 2-1 efter övertid.

Veteranen Fredrik Höggren var den stora matchvinnaren efter att ha svarat för båda BIK-målen.

» Läs mer på Karlskogas hemsida

DAGENS MATCHER
Karlskoga - Mariestad 2-1 (OT)
Kallinge/Ronneby - Karlskrona 3-7
Leksand - Västerås 4-1
Kristianstad - Oskarshamn 1-3

» Försäsong 2018