Tätt och jämnt i fyra av fem matcher
Publicerad: 2021-12-01
Västerås tog en solid seger mot Vita Hästen - i övrigt var det tätt och jämnt under onsdagens matcher där Kristianstad, Mora, MoDo och AIK till slut kunde vinna.

Västerås - Vita Hästen 5-1

» Västerås är starka på hemmaplan just nu och plockade femte raka hemmasegern.

» Johan Gustafsson vaktade Västerås målbur och fortsätter att visa fin form. "JG" motade 18 av 19 skott och noterade en räddningsprocent på 94,7 %.

» Västerås Anton Svensson gjorde mål för tredje hemmamatchen i rad.

» Niklas Rigelius, inlånad från Enköping, gjorde debut för Västerås och antecknade sig i poängprotokollet direkt när han noterade en assist på 5-1-målet.

» Vita Hästen har fem förluster på de sex senaste matcherna.

Målskyttar Västerås: William Wikman, Anton Svensson, Marcus Bergman, Mathias From, Mikael Hakkarainen
Målskyttar Vita Hästen: Jimmy Andersson

MoDo - Tingsryd 6-5 (PS)

» MoDo plockade tionde (!) raka hemmasegern. Det var dessutom sjätte raka vinstern och ångermanlänningarna har fjorton segrar på sexton matcher.

» MoDo ledde med både 3-1 och 5-2, men Tingsryd kom ikapp och tvingade alltså matchen till övertid och straffar.

» Markus Modigs avgjorde på straffar och gjorde mål för fjärde hemmamatchen i rad.

» Tingsryd åkte på tredje raka förlusten efter att ha vunnit tre matcher i rad innan dess.

Målskyttar MoDo: Mikkel Aagaard 2, Pontus Näsén, Erik Karlsson, David Bernhardt, Markus Modigs
Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark, Daniel Öhrn, Ludvig Elvenes, Jakob Heljemo, Kim Tallberg

Almtuna - Kristianstad 1-2 (OT)

» Trevor Cheek avgjorde en minut och tjugo sekunder in på övertiden med ett mål i powerplay.

» Linus Pettersson gjorde 1-0 för Kristianstad… och det var läckert! "LP" satte ett zorro-mål, där han från sin position bakom buren lyfte upp pucken på bladet och svepte in trissan precis under ribban.

» Frederik Dichow vaktade Kristianstads målbur. Han motade 21 av 22 skott och noterade en räddningsprocent på 95,5 %.

» Kristianstad plockade fjärde raka segern och skåningarna har tretton segrar på de femton senaste matcherna.

» Almtuna åkte på fjärde raka förlusten.

» Färska Almtuna-förvärvet Isak Johansson fick förtroendet i målburen direkt och gjorde en bra match. Han motade 22 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 91,7 %.

Målskyttar Almtuna: Sebastian Benker
Målskyttar Kristianstad: Linus Pettersson, Trevor Cheek

{!A}

HV71 - Mora 1-3

» HV71 ledde med 1-0 efter 40 minuter men Mora vände på tillställningen i den tredje akten.

» Johan Persson matade in det matchvinnande målet i fem mot tre i mitten av den tredje perioden.

» Andreas Ljunggren vaktade målburen för Mora. Han motade 25 av 26 skott och noterade en räddningsprocent på 96,2 %.

» Mora har tre segrar på de fyra senaste matcherna.

» HV71 åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar HV71: Jesper Kokkonen
Målskyttar Mora: Filip Björkman, Johan Persson, Robin Johansson

Troja - AIK 1-2 (PS)

» Dalibor Dvorsky avgjorde på straffar för AIK. Talangen blev därmed den femte yngsta målskytten någonsin i HockeyAllsvenskan då han målade 16 år och 169 dagar gammal.

» Pavel Khomchenko vaktade buren för AIK och svarade för en fin insats. Han motade 24 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 96,0 %.

» AIK plockade andra raka segern efter att ha förlorat fyra matcher i rad innan dess.

» Troja har två raka förluster mot just AIK och har bara en vinst i de tolv senaste kamperna.

Målskyttar Troja: Carl-Johan Sjögren
Målskyttar AIK: Malte Setkov, Dalibor Dvorsky