Försäsong: Sköt tre mål mot gamla laget

6 september 2018 21:40

Christopher Fish sänkte gamla laget Västervik genom att skjuta ett hattrick i Vita Hästens seger. I övrigt vann Södertälje mot AIK i upptakten av Skoda Trophy samtidigt som Tingsryd föll stort mot SHL-motstånd.


FISH SÄNKTE GAMLA LAGET

Ifjol spelade Christopher Fish i Västervik, i år spelar han i Vita Hästen.

När hans nya lag mötte hans gamla lag så slog forwarden till rejält och tryckte in tre mål vilket bäddade för Vita Hästens 4-1-triumf.

Fish, som nu gjort fem mål under försäsongen, gjorde 1-0 redan efter 23 sekunder, ökade på till 3-0 på straff i mittperioden och avslutade med att skyffla in 4-1 i tom bur i slutminuterna.

– Det är alltid kul att göra mål men jag vet inte när jag gjorde tre mål senast. Det måste vara från juniortiden. Jag har hållit mig vid två när det gäller allsvensk nivå. Och nu var det ju inte ens serien så det får väl inte räknas ändå, antar jag, säger Fish till nt.se om målfesten.

Henrik Nyberg målade också för Vita Hästen samtidigt som målvakten Marcus Hellgren Smed svarade för en stark insats med 28 räddningar på 29 skott.

Filip Suchý sköt 1-3-tröstmålet för Västervik.

» Highlights
» Läs mer på Vita Hästens hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

CARLSSON MATCHVINNARE FÖR SSK

Södertälje fick en smakstart på den egna och nystartade försäsongscupen Skoda Trophy när AIK 3-2-besegrades efter övertid.

SSK låg under med både 0-1 och 1-2 men lyckades kvittera två gånger om genom Nicklas Grossmann och Mikael Ahlén. Övertiden hann sedan bara bli 59 sekunder gammal innan Lucas Carlsson kunde avgöra fram till 3-2.

– Det var skönt att vi vann, säger Carlsson till hockeypuls.se och beskriver segermålet:

– Jag såg att (Sebastian) Dyk kom längs kanten, samtidigt var det några AIK-spelare som åkte in till båset, så det var bara att sticka in mot mitten. Jag fick en bra pass av Dyk.

Fredric Weigel - ifjol i just Södertälje - och Max Lindholm sköt målen för AIK som åkte på försäsongens första förlust (och släppte dessutom in försäsongens första mål).

» Highlights
» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på AIK:s hemsida

TINGSRYD FÖLL STORT

Efter fem raka segrar under försäsongen så tog segerraden slut för Tingsryd i bortamötet mot Rögle.

Smålänningarna föll med hela 8-2 till slut.

Rögle gick upp i ett 3-0-övertag i början av den andra perioden, men Tingsryd reducerade två gånger om via William Romfors och Joachim Nermark.

TAIF hade chanser att reducera ytterligare, men efter knappt halva den sista perioden så sköt Rögle 5-2 och sedan rann det in ytterligare tre skånska kassar av bara farten.

– Fram tills tio minuter återstod var det ganska jämnt. Vi hade öppet mål för att reducera till 4-3, men missade där, och bjöd på ett felpass som istället gav Rögle 5-2. Sedan rann det iväg mot slutet och det är lika tråkigt varje gång det händer, säger tränaren Per Ljusteräng till smp.se.

DAGENS MATCHER
Södertälje - AIK 3-2 (OT)
Vita Hästen - Västervik 4-1
Rögle - Tingsryd 8-2

» Försäsong 2018