August Nilsson & Josef Ingman till Karlskrona
Publicerad: 2018-04-25
Karlskrona har gjort klart med backarna August Nilsson och Josef Ingman och har dessutom lyft upp J20-forwarden André Nordstrand i A-truppen.

Karlskrona fyller på truppen och har nu gjort klart med två nya backar i form av August Nilsson och Josef Ingman.

August Nilsson hämtas från Växjö där han svarat för 27 poäng på 41 matcher i J20 SuperElit under säsongen. 19-åringen har dessutom varit ombytt i nio SHL-matcher. Talangen har sedan tidigare tretton allsvenska matcher med Västerås på sitt CV.

– August är en ung kille med stor utvecklingspotential. Han är storväxt med bra fart på skridskorna och har även SHL-meriter från förra säsongen med Växjö, säger sportchefen Patric Larsson till Karlskronas hemsida.

Josef Ingman kommer närmast från en två säsonger lång sejour i HockeyEttan med Kallinge/Ronneby där han svarade för 25 poäng på 40 matcher den gångna vintern. 23-åringen har inte spelat i HockeyAllsvenskan innan.

– Josef är en puckskicklig back med bra skridskoåkning och dessutom ”rightare”. Vi tycker att han har stor utvecklingspotential, säger Patric Larsson.

Både Nilsson och Ingman har kritat på ettårsavtal.

Karlskrona lyfter också upp André Nordstrand i A-truppen. Den 20-årige forwarden var kapten i J20-laget den gångna säsongen och svarade för 40 poäng på 38 matcher i J20 SuperElit.

– Han har under säsongen visat att utvecklingen gått spikrakt uppåt. Han har varit en ledande spelare både på isen och utanför. Extra kul att kunna ge våra egna J20-killar chansen i seniorlaget, säger Patric Larsson.

Läs mer på Karlskronas hemsida

Jonas Gustavsson