Försäsong: Vinster för Almtuna, Mora och Västervik
Publicerad: 2021-08-25
Hela sju försäsongsmatcher med allsvenska lag inblandade spelades under onsdagskvällen. Tre allsvenska lag fick också bli segrare: Almtuna, Mora och Västervik.

HV71 - Örebro 1-2 (OT)

Det blev förlust för HV71 på hemmaplan mot Örebro. Det gästande SHL-laget 2-1-vann efter ett övertidsavgröande av Joel Mustonen i powerplay.

Fredrik Forsberg matade in hemmalagets enda mål när han satte 1-1 i powerplay mitt i den tredje perioden.

Örebro vann skotten med 28-27.

Målskyttar HV71: Fredrik Forsberg

Västervik - Vita Hästen 3-2

Efter helgens dubbla förluster nere i Danmark så blev Västervik ett vinnande lag på svensk mark när seriekonkurrenten Vita Hästen slogs tillbaka med 3-2.

Vita Hästen ledde med 2-1, men Västervik vände på steken i mittperioden. Mattias Wigley skickade in 2-2 innan Myles Powell sköt matchvinnande 3-2.

Målskyttar Västervik: Joakim Hagelin, Mattias Wigley, Myles Powell
Målskyttar Vita Hästen: William Fällström, Filip Cruseman

{!A}

MoDo - Luleå 1-7

MoDo föll stort på hemmaplan mot Luleå och förlustsiffrorna skrevs till 1-7.

Filip Sveningsson sköt 1-0 för MoDo efter knappt fyra minuter, men sedan tog det stopp. Luleå vände på matchen via tre raka mål i mittperioden, och spädde sedan på siffrorna under den sista tredjedelen.

Luleå vann också skotten med 36-22.

Målskyttar MoDo: Filip Sveningsson

Södertälje - Djurgården 0-3

Skoda Trophy är igång men värdlaget Södertälje fick inleda med förlust när Djurgården vann öppningsmatchen med 3-0.

DIF skickade in en puck per period och vann också skotten med klara 37-21.

Fredrik Bergvik var bra i SSK-kassen. Han motade 34 av 36 skott (sista målet kom i tom bur).

Målskyttar Södertälje: -

AIK - Almtuna 2-4

Almtuna slog tillbaka AIK med 4-2 och segern grundlades tack vare tre mål på drygt tre minuter under den andra halvan av den första perioden.

Inom loppet av 41 sekunder så gjorde Alexander Svensson och Johan Eriksson 1-1 respektive 2-1, och kort därefter utökade Tobias Liljendahl till 3-1. Max Lindholm reducerade för AIK i slutet av den andra perioden, men i början av den sista akten så stängde Hampus Harlestam tillställningen med sitt 4-2-mål.

Anton Malmborg, inlånad från Visby/Roma, vaktade Almtuna-kassen och motade 23 av 25 skott.

Målskyttar AIK: Max Lindholm 2
Målskyttar Almtuna: Alexander Svensson, Johan Eriksson, Tobias Liljendahl, Hampus Harlestam

Mora - Kristianstad 3-1

Mora är på turné nere i Skåne och slog tillbaka Kristianstad med 3-1 i första matchen.

Kalle Miketinac, ifjol i just Kristianstad, skickade in 1-0 i slutet av den första perioden, och därefter spelade Bobby MacIntyre fram både Måns Carlsson till 2-0 och Isac Andersson till 3-0. Deven Sideroff kunde reducera för Kristianstad med dryga minuten kvar att spela.

Andreas Ljunggren vaktade Mora-målet och räddade 41 av 42 skott vilket innebar en räddningsprocent på starka 97,6 %.

Målskyttar Mora: Kalle Miketinac, Måns Carlsson, Isac Andersson
Målskyttar Kristianstad: Deven Sideroff

Troja - Nybro 2-3 (OT)

Troja lyckades inte rå på Nybro utan föll till slut efter ett övertidsavgörande.

Nybro ledde ett tag med 2-1, men Troja lyckades kvittera och se till att matchen var kryss efter full tid.

Nu väntar en utlandstripp för Troja som ska till Danmark där man ställs mot Herlev på lördag.

Målskyttar Troja: Jesper Emanuelsson, Oscar Öhman