Profilerna: "Får chans att ta större roll"

2 september 2019 15:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Mora-tränaren Jeff Jakobs lyfter fram profiler inför säsongen.


Mora-tränaren Jeff Jakobs om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Olof Lindbom från Djurgården. En juniormålvakt som jag tror kommer göra en bra säsong. Här finns en väldigt stor uppsida.

– Jonathan Granström från Visby Roma. Han är ung spelare som kommer från ettan och som jag tror får en fin utveckling de närmaste åren. Han har en resa framför sig för att etablera sig på allsvensk nivå, men han är bra både offensivt och defensivt.

– Måns Carlsson från Vimmerby. Han behöver lite tid för att acklimatisera sig och hitta sitt sätt att spela i HockeyAllsvenskan, men han har en spännande offensiv uppsida.

... vem får sitt genombrott i år?

– Oskar Svanlund. Han kom upp i HockeyAllsvenskan som ung och har känt på SHL i två år i en mindre roll. Nu får han chans att ta en större roll och kan få ut mer av sitt offensiva kunnande. Han kan få sitt genombrott i år.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Det finns många, men ska jag välja någon av de nya så säger jag Oliver Erixon som vi hämtat från Borlänge. Han kommer göra en stabil säsong. Vi vet vad vi får från honom varje dag. Han kommer ta den rollen han får och lösa den med bravur.

... vem vinner poängligan i Mora?

– Daniel Ljunggren.

» #14lag14analyser